Catalunya Diari

Un incendi crema 10 hectàrees de rostoll a Torregrossa, al Pla d'Urgell

El foc està estabilitzat i hi han treballat un helicòpter de comandament i vuit mitjans terrestres dels Bombers

Imatge aèria de l'incendi de Torregrossa
Imatge aèria de l'incendi de Torregrossa | LleidaDiari.cat

Un incendi va afectar diumenge deu hectàrees d'un camp de panís de Torregrossa (Pla d'Urgell), situat a la part nord del municipi, prop de Sidamon. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de l'incendi de rostoll agrícola a les 15.52 hores i el van donar per estabilitzat cap a les cinc de la tarda. En les tasques d'extinció hi van treballar vuit mitjans terrestres i un helicòpter de comandament que va sobrevolar la zona.

Paral·lelament, hi va haver un incendi de vegetació a les Garrigues, LV-2012 sortida l'Espluga Calba direcció Fulleda. En aquesta ocasió hi van treballar tres mitjans aeris i cinc dotacions terrestres del Bombers de la Generalitat. L'avís es va rebre a les 13.17 hores i el foc es va estabilitzar hores després. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, l'incendi va ser de rostolls i matolls i va ser originat per una crema de restes vegetals sense autorització. Las superfície final cremada va ser de 0,72 hectárees (90% camps hems i 10% pi blanc i matoll).

Altres incendis en els darrers dies a la demarcació

Cal recordar que fa uns dies un total de deu dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar en un incendi en un magatzem d'alfals d'Alcarràs. Segons van informar els Bombers, la nau afectada s'ubicava al punt quilomètric 450 de l'A-2. Malgrat la dimensió del foc i les flames, no es van haver de lamentar cap dany personal. 

Aquest incendi, també fa recordar el patit fa unes setmanes a l'abocador de residus de la localitat lleidatana de Montoliu, a la comarca del Segrià. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, l'avís el van rebre a les 20.30 hores i dues dotacions es van traslladar fins al lloc dels fets. Després de les tasques d'extinció d'incendi van comprovar que les flames cremaven plàstic d'una planta de reciclatge de l'abocador d'aquesta localitat.

Davant la magnitud del foc, els Bombers de la Generalitat van treballar fins entrada la mitjanit. Al matí següent, els Bombers van informar que els residus de les flames encara fumejaven i que, per tant, seguien remullant la zona per donar per extingit el servei. Les flames i la forta olor van provocar gran expectació entre els veïns propers a l'abocador i, fins i tot, alguns van publicar imatges i vídeos a les xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari