Catalunya Diari

Els professionals d’infermeria del Pirineu ja poden prescriure medicaments amb recepta electrònica

Segons han informat des de Salut, 57 infermers i infermeres ja poden emetre plans de medicació

Part de les infermeres i els infermers de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran poden emetre ja plans de medicació dins el sistema de recepta electrònica amb signatura pròpia. Aquesta pràctica dona visibilitat a les indicacions que realitzen els professionals infermers i permet evitar duplicitats de visites i esperes innecessàries, contribuint a fer el sistema més eficient.

En una primera fase seran 57 professionals infermers dels 345 que treballen en tota la regió els que podran prescriure medicaments, després d'haver obtingut el certificat digital necessari per part del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida. Es tracta de professionals dels equips d'atenció primària (EAP) La Seu d'Urgell, Alt Urgell Sud, Pobla de Segur i Tremp, gestionats tots per l'Institut Català de la Salut (ICS); dels serveis del PADES i de l'Hospital de Dia de l'Hospital Comarcal del Pallars; i d'Aran Salut, tant de l'atenció primària com de l'Espitau Val d'Aran.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'una consulta d'infermeria
Els professionals d’infermeria de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran ja poden prescriure medicaments per mitjà de recepta electrònica | LleidaDiari.cat

Prescripció infermera

A més del reconeixement professional que representa aquesta fita, és important remarcar que la prescripció infermera suposarà normalitzar una situació que forma part de les activitats infermeres i millorarà l'atenció de la ciutadania, mitjançant la desburocratització del sistema de salut i la disminució de la duplicitat de visites.

Es tracta també de la resposta a una demanda històrica del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), que aplega les quatre corporacions infermeres del país. El complex procés per posar en marxa la prescripció infermera ha requerit de la cooperació de la Gerència del Medicament, dels col·legis professionals que configuren el CCIIC i de les entitats proveïdores del SISCAT.


Comentaris

envia el comentari