Catalunya Diari

Instal·len dos nius de cigonya als afores de Tàrrega, vora la ribera de l’Ondara

Els nius s’han col·locat dalt dos pals de fusta que fan 8 metres d’alçada, coronats per una estructura metàl·lica

Tàrrega ha instal·lat aquest dijous dos nius de cigonya en un espai als afores de la ciutat cedit pels propietaris del Mas El Tossal, impulsors també de la iniciativa. Es tracta d'un indret elevat, situat a camp obert entre Tàrrega i El Talladell, i vora la ribera de l'Ondara.

 

Els nius s'han col·locat dalt dos pals de fusta que fan 8 metres d'alçada, coronats per una estructura metàl·lica. A més, s'ha estès a terra una estructura d'ancoratges per fer front a les ventades i a l'elevat pes dels nius de cigonya, que amb el pas del temps poden sobrepassar fàcilment els 100 quilos. L'acció ha rebut el suport de la Regidoria de Medi Ambient, els operaris de la qual s'han encarregat de la instal·lació, i els Agents Rurals, que han supervisat els treballs. Donada la idoneïtat de l'emplaçament, es confia que les aus hi niïn aviat.

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Iniciativa en favor de la preservació de la biodiversitat

La regidora de Medi Ambient, Teresa Sala, ha agraït els propietaris del Mas El Tossal la seva iniciativa en favor de la preservació de la biodiversitat. «Quan ens van comentar la seva idea, ens hi vam bolcar de seguida per ajudar a fer-la realitat», assenyala Sala. «Propiciar l'augment de la població de cigonyes contribueix a guanyar en qualitat ambiental per al territori», afirma Jaume Costa, titular del Mas El Tossal i gran aficionat a l'ornitologia.

 

Amb aquesta mesura també es vol compensar la pèrdua de nius de cigonya a Tàrrega a causa del desmuntatge de grues d'obra, on sovint nien aquests ocells. La col·locació de nius de cigonya acostuma a saldar-se amb èxit, segons expliquen els Agents Rurals, que han revisat accions similars recents a la plana de Lleida. S'estima que la població actual de cigonyes a la capital de l'Urgell pot superar les deu parelles.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari