Catalunya Diari

Instal·len rètols a Port Ainé per evitar el pas d'esquiadors a zones del gall fer

El gall fer és una espècie amenaçada a escala catalana i estatal

Un operari col·locant un rètol de zona de protecció de gall fer a l'estació d'esquí | LleidaDiari.cat

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha instal·lat a l'estació d'esquí de Port Ainé rètols per evitar el pas d'esquiadors i excursionistes a zones de protecció del gall fer. Marc Garriga, director del Parc Natural, ha explicat que Port Ainé va ser la primera estació de l'estat espanyol que ha senyalitzat les zones de fauna sensibles perquè els esquiadors no hi vagin.

Tot, amb la voluntat de no alterar el gall fer mentre està hibernant i que estigui el més tranquil possible. Ara, aquesta informació s'ha reforçat amb rètols de color groc en detectar que molta gent amb raquetes de neu passava per aquestes zones pròximes al gall fer. Garriga ha dit que al massís de l'Orri hi ha uns 30 exemplars de gall fer.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El gall fer és una espècie amenaçada a escala catalana i estata

El gall fer és una espècie amenaçada a escala catalana i estatal i per això a l'entrada dels camins pròxims a zones de gall fer també s'han col·locat barreres per dificultar el pas dels excursionistes. La població del Parc Natural de l'Alt Pirineu es va avaluar l'any 2005 en uns 150 exemplars mascles adults, que representen un terç de la població catalana i la població més gran de tota la península Ibèrica.

Garriga ha recomanat que si es passeja pel bosc, a principi d'estiu trobeu un niu ocupat per una femella de gall fer que estigui covant, convé allunyar-se discretament de la zona per evitar-li molèsties. Que no es produeixin molèsties al voltant del gall fer durant el període d'hibernació també és molt important per no dificultar-ne la viabilitat.

Primer pla d'un rètol que indica zona de protecció de gall fer | LleidaDiari.cat

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari