Catalunya Diari

Institucions de l'Alta Ribagorça envien un ultimàtum al Govern davant la situació del parc de bombers del Pont de Suert

Representants polítics del territori amenacen amb accions «contundents» en cas que no arribin solucions «efectives»

Imatge de l'exterior de l'edifici del Parc de Bombers del Pont de Suert | LleidaDiari.cat

Els tres alcaldes de l'Alta Ribagorça (Pont de Suert, Vall de Boí i Vilaller) i el president del Consell Comarcal han fet arribar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i al conseller d'Interior, Jordi Jané, un escrit anunciant mesures de força en el cas que l'1 de juliol el Parc de bombers del Pont de Suert no disposi de mitjans «suficients» per garantir el servei. El divendres 23 de juny, el Departament d'Interior va fer arribar una proposta d'acord als bombers voluntaris del Pont de Suert. Aquesta proposta no ha estat acceptada pels bombers i així li han comunicat a la conselleria. Davant la no acceptació de la mateixa per part del cos de bombers voluntaris, les administracions locals han instat a la Generalitat «a aplicar solucions efectives a la complicada situació». Però en el cas que aquestes no arribin, ja han manifestat que emprendran accions «contundents». Els ajuntaments i el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça han recordat que fa més d'un any que estan treballant per solucionar el problema i intentar arribar a una solució consensuada per ambdues parts.

  

Entre les mesures que ha plantejat el Govern als bombers hi ha la d'incorporar entre tres i cinc bombers voluntaris d'altres parcs durant la campanya forestal (del quinze de juny al quinze de setembre). Tot i això, el cap de bombers, José Miguel Ruach, ha afirmat que a data de 26 de juny encara no ha arribat cap reforç. Una segona proposta és que a partir del quinze de setembre el parc es pot reforçar amb fins a tres bombers professionals que facin hores extres a Pont de Suert.

A mig-llarg termini, el Govern planteja convertir el Parc de Pont de Suert en un parc mixt i dotar-lo amb bombers professionals de la convocatòria que ara està en marxa. Ruach veu que hi ha propostes però poques concrecions i per aquest motiu segueixen amb la seva idea inicial d'entregar les claus del Parc. Els veïns de l'Alta Ribagorça s'han mobilitzat i estan disposats a tallar l'N-230 per reclamar solucions.


Comentaris

envia el comentari