Catalunya Diari

Intensa programació cultural d'estiu a Tàrrega amb un centenar de propostes

Música, cinema, arts escèniques i festes basteixen un atractiu calendari del 29 de juny al tres de setembre

L’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i la tècnica de Cultura, Teresa Garcia; amb una reproducció del fulletó d’estiu davant el Camp dels Escolapis | LleidaDiari.cat

El municipi de Tàrrega oferirà un centenar de propostes culturals d'estiu entre el 29 de juny i el tres de setembre. Seran deu setmanes que englobaran una variada programació de concerts en directe, cinema a la fresca i arts escèniques així com festes de barri i dels pobles. Són activitats programades tant des de la Regidoria de Cultura com pel teixit associatiu i el sector privat, principalment bars i terrasses. La programació estival a la capital de l'Urgell també es caracteritza pel caràcter gratuït de la majoria de propostes, adreçades a un ampli ventall de públic. L'Ajuntament de Tàrrega ha concentrat tota aquesta oferta en un fulletó de butxaca que s'ha distribuït arreu del municipi i que també es pot consultar al web municipal i a les xarxes.

  

  

L'Estiu a Poble
La Regidoria de Cultura iniciarà aquest cap de setmana una nova edició del cicle L'Estiu a Poble, amb el qual es descentralitza la programació arribant a tots els racons del terme. Així, el dissabte u de juliol s'obre el programa a La Figuerosa amb un concert de música tradicional a càrrec d'El Pont d'Arcalís. Prendran el relleu les havaneres d'Els Pescadors de l'Escala a Riudovelles (vuit de juliol); el son cubà de Los Tunantes a Santa Maria de Montmagastrell (quinze de juliol); els acordions de La Sonsoni a Claravalls (22 juliol); i la festa de l'Orquestra Rumbera a Altet (29 juliol). A més, els veïns de La Figuerosa celebraran el cicle cultural FigaEstiu i l'EMD El Talladell oferirà el quinze de juliol un concert de música brasilera de la mà de Sambala. Totes les vetllades són de franc.

Cinema a la Fresca
El setè art serà un altre dels eixos de la programació. La Regidoria de Cultura organitza el cicle de Cinema a la Fresca tots els dimecres de juliol a la plaça de les Nacions sense Estat, projectant quatre títols destacats de la darrera temporada: 'Un monstre em ve a veure (cinc de juliol), l'aclamat drama fantàstic de JA Bayona; 'Vaiana (dotze de juliol), nova joia d'animació de la factoria Disney; la taquillera comèdia dramàtica '100 metros (dinou de juliol), protagonitzada per Dani Rovira i Karra Elejalde; i el popular musical 'La La Land' (26 juliol), guanyador de sis Oscar. Totes les sessions són gratuïtes.

Sardanes, havaneres, òpera i música de cambra
Tàrrega continuarà apostant aquest estiu per l'expressió cultural de la sardana. Així s'han programat dues ballades amenitzades per la Cobla Tàrrega els dissabtes 22 de juliol i dotze d'agost a la plaça del Carme. Les havaneres també seran protagonistes amb els recitals del grup Xarxa (onze d'agost, plaça Comediants) i Veus del Sió (divuit d'agost, Jardins Ateneu). Com a novetat es convoca una projecció audiovisual d'òpera la fresca amb 'Il Trovatore' de Verdi (21 juliol, plaça Nacions) i un concert de cambra amb Cosmos Quartet a l'ermita de Sant Eloi (dinou d'agost).

Assaigs oberts de FiraTàrrega
FiraTàrrega, per la seva part, continuarà oferint al públic assaigs oberts de muntatges que s'estrenaran el setembre dins el certamen. Es tracta del programa Suport a la Creació, amb les següents cites en el calendari: Andrea Paz (tretze de juliol); Cia Cri_Is (dinou de juliol); MVMProduccions (vint de juliol); Carla Rovira (quatre d'agost); La Licuadora (24 agost); i Valeria Píriz (31 agost). Un altre al·licient és el 20è Paupaterres - Festival Musical d'Estiu del trezte al quinze de juliol amb una catorzena de concerts en cartell i noms com Els Amics de les Arts, Tomeu Penya o Gertrudis. No faltarà el dia quinze de juliol la tarda d'activitats infantils englobada sota el nom de PaupaKids.

Les entitats de Tàrrega sumen
Paral·lelament, les entitats de la ciutat sumen més propostes estivals: Agrat organitza la gimcana Flèndit (u juliol) i la 5a Lan Party Targalan (onze, dotze i tretze agost); Nous Espais reobre Lo Balconet de Can Colapi, aparador de cultura alternativa del 27 al 30 de juliol que inclourà un carnaval d'estiu; el Centre Cultural de Tàrrega convoca el seu Maridatge Cultura – Natura al Parc de Sant Eloi (sis de juliol) i la seva vetllada festiva (deu d'agost, Ateneu); i Foment Targarí dinamitzarà les compres als comerços amb les activitats lúdiques del SuperJuliol. Al calendari també figuren les mostres de cultura popular del Barri del Carme; la festa del Barri de Fàtima; i les festes majors de Claravalls, La Figuerosa, Santa Maria de Montmgastrell, Altet, Riudovelles i El Talladell.

Concerts programats des del sector privat
Bars i terrasses del sector privat ha, bastit alhora una amena programació de concerts per a les nits d'estiu. Són els cicles de concerts del Kirikú, Novum, El Gat del Rosal i Ateneu, que portaran artistes com Joan Masdéu, Lo Pau de Ponts, Tissana, Mundo Chillón, El Sobrino del Diablo, Fa1na, Spring Riot o Her Majesty. Per la seva part, la Llar d'Avis El Carme oferirà un any més al claustre de l'edifici el cicle de concerts corals amb agrupacions del territori. Tot plegat també amb entrada gratuïta.

Consultar el programa complet d'activitats d'estiu a Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari