Catalunya Diari

Interior prorroga fins dimecres les restriccions al medi natural per l'alt risc d'incendi

Es manté la suspensió d'acampades i rutes de lleure juvenil i l'esport a la natura i la restricció de treballs agrícoles

El Comitè Tècnic del Pla INFOCAT de Protecció Civil ha proposat prorrogar les restriccions vigents al medi natural fins dimecres vinent a les 00.00 hores i mantenir activada la fase d'Alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals davant de l'elevat risc que hi ha encara.
 

Així, es prorroga la suspensió de les acampades i rutes del lleure juvenil i les activitats esportives al medi natural i les que tinguin condicions equivalents i la restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives a l'entorn immediat de les cases on es dorm. Es mantenen restriccions d'accés als massissos de L'Albera, el Montgrí el Montsant i al Parc Natural del Cap de Creus.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

També es prorroga la suspensió de l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària entre les 10.00 hores i les 20.00 hores, si bé no, s'exclou la recollida de productes agrícoles; la limitació de la circulació motoritzada pel medi natural exceptuant residents i activitats inajornables i la circulació dins del bosc del transport de productes forestals entre les 10.00 hores i les 20.00 hores, així com la suspensió de les obres i intervencions a les carreteres excepte les autoritzades pel Servei Català de Trànsit.
 

Les mesures, que es van decretar la setmana passada per l'onada de calor, tenien vigència fins aquesta mitjanit. 

Imatge panoràmica del Monestir de Montserrat amb les muntanyes de fons
Interior prorroga fins dimecres les restriccions al medi natural per l'alt risc d'incendi | ACN

Milloren les condicions meteorològiques

Tot i que les condicions meteorològiques han millorat respecte de dies anteriors, la vegetació està molt castigada per la calor i la sequera i l'entrada de vent als dos extrems de Catalunya aquest dilluns i dimarts agreujarà el risc d’incendi forestal.
 

Hi haurà tramuntana al nord i mestral al sud amb vents sostinguts sobre els 30 km/h, però amb ratxes que podran superar els 40 km/h, i també s’espera l'entrada de vent de ponent, més sec, que provocarà que les humitats es mantinguin baixes. El que preocupa als Bombers és que en cas d'originar-se un incendi, tindria una capacitat de propagació molt més ràpida i podria comprometre la capacitat per extingir-lo.
 

Malgrat que el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzada l’onada de calor, les temperatures podran arribar als 36 i 38 graus aquest dilluns a la zona de Ponent i les humitats durant el dia seran molt baixes, però s'espera que durant la nit els valors es normalitzin. 

 


Comentaris

envia el comentari