Catalunya Diari

Els interns en residències podran tornar a fer passejos i sortides inferiors a tres dies

El nou protocol incorpora que els residents que siguin contactes de positiu s'hauran de fer tres PCR

Els departaments de Salut i Drets Socials han modificat el protocol covid a l'entorn residencial i permetran als interns tornar a fer passejos i sortides inferiors a tres dies, sempre que només es relacionin amb una bombolla de convivència. 
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

També com a novetat respecte l'actualització del 4 d'agost, els residents que hagin estat contacte estret d'un cas positiu de covid-19 però portin ja la pauta completa continuaran sense haver de fer quarantena però se'ls farà una PCR el primer dia, el dia 7 i el dia 15.
 

Les conselleries ja han comunicat les noves mesures als centres davant la millora de les dades amb l'objectiu que es puguin posar en funcionament a partir d'aquest dimarts. Els treballadors que siguin casos estrets d'un positiu seguiran treballant si les PCR periòdiques surten negatives.

Plans generals d'usuàries de la residència l'Hospital de Camprodon
Els interns en residències podran tornar a fer passejos i sortides inferiors a tres dies | LleidaDiari.cat

133 residències tenen algun cas positius

Respecte a les dades del Departament de Salut del dimecres passat, en total de 133 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha 101 centres de gent gran; 20 centres per a persones amb discapacitat; 2 centres de salut mental i 10 en altres recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d'exclusió i d’altres.
 

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, hi ha 429 casos actius (0,9% dels residents) en 101 residències i 359 professionals afectats (1% del total). Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 74 casos actius entre els residents (1,1% del total) en 20 residències i 62 professionals (0,8% respecte al total).
 

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 2 casos actius de residents (0,2% del total) en 2 residències i 7 professionals afectats (1,1%). Hi ha 527 residents que són positius per covid (un 0,9% del total), la gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus.
 

L'última setmana, de l'1 al 7 d'agost, hi ha hagut 51 defuncions de residents per covid19 i 79 ingressos hospitalaris. Quant als professionals437 han donat positiu (0,9% del total) els últims 14 dies, 4 estan ingressats a l’hospital i 1 és a l'UCI.


Comentaris

envia el comentari