Catalunya Diari

La intervenció arqueològica a l'entorn del castell d'Aitona permet recuperat diversos materials i estructures

Els treballs es porten a terme per poder habilitar a la zona una passarel·la i un mirador

Els treballs d'excavació entorn del castell d'Aitona (Segrià) avancen a bon ritme. Es tracta d'una intervenció arqueològica preventiva amb l'objectiu de cercar la possible existència d'estructures soterrades a la zona abans de poder habilitar-hi una passarel·la i un mirador amb vistes al poble i a la vall d'Aitona.

Els treballs, que van començar el 21 de juny, ja han permès la descoberta de diferents materials i estructures a la rampa d'accés del castell i a la zona d'entrada. Així es constata en l'informe preliminar elaborat per l'arqueòloga Ariadna Vidal, que s'acabarà d'ampliar un cop finalitzi la intervenció i s'hagi efectuat el pertinent estudi del material recuperat i de totes les estructures identificades.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pel que fa a la rampa d'accés, s'ha pogut excavar la rasa de fonamentació de la muralla, que seria del segle XIV. Per altra banda, també hi ha un empedrat que correspondria a una rampa d'accés prèvia, però que encara no s'ha pogut datar. I, seguint aquesta rampa, es troba una fossa amb una cronologia que aniria d'entre els segles XIV i XVI.

Pla obert de la visita de l'alcaldessa Rosa Pujol a les excavacions a l'entorn del castell d'Aitona
La intervenció arqueològica a l'entorn del castell d'Aitona permet recuperat diversos materials i estructures | LleidaDiari.cat

Sitges i trinxeres de la Guerra Civil

Quant a la zona de la plataforma superior del castell, s'han documentat un seguit d'estructures originals a l'habitació o àmbit previ d'accés al castell. Així mateix, també s'han posat en relleu sitges i trinxeres de la Guerra Civil que ja han estat documentades i registrades.

Les troballes que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al castell s'inclouran dins el projecte de Fruiturisme per tal de nodrir els continguts de les visites guiades i la història del castell i del municipi d'Aitona.

Passarel·la i mirador amb vistes al poble i a la vall d'Aitona

El mirador és un dels projectes que l'Ajuntament durà a terme al municipi a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d'Empresa i Coneixement amb l'objectiu d'afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.


Comentaris

envia el comentari