Catalunya Diari

Intervenen una altra residència lleidatana per un brot de Covid

L’Associació Benestar i Desenvolupament donarà suport provisionalment a la direcció del centre per gestionar el brot de covid-19 que pateix

Imatge de les mans d'una persona de la tercera edat
Salut intervé la Residència Sant Josep de Malpartit | Pixabay

El Departament de Salut ha intervingut la Residència per a gent gran Sant Josep de Malpartit, ubicada al municipi d'Alpicat (Segrià), per tal de fer front a la contingència produïda a causa dels casos de Covid-19 que afecten el centre.

L'Associació Benestar i Desenvolupament donarà provisionalment suport a la direcció de la residència amb l'objectiu d'acomplir un pla d'actuació que garanteixi que l'activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i que s'adoptin les mesures de control i prevenció necessàries per evitar possibles rebrots.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El brot a la residència de Malpartit es va iniciar a finals de novembre de 2020

El brot a la residència de Malpartit es va iniciar a finals de novembre de 2020, després d'un cribratge massiu per un professional positiu. Des de llavors, la transmissió del virus s'ha mantingut al centre i actualment la residència compta amb catorze residents i quatre treballadors positius, i s'hi ha registrat vuit èxitus per Covid-19.

Des de l'inici, tant la Delegació de residències del Departament de Salut com els tècnics de l'Agència de Salut Pública han fet visites continuades al centre i s'ha fet un seguiment de les mesures. Finalment, aquest diumenge s'ha pres la decisió afegir un nivell més a la intervenció amb el suport d'una entitat externa, per tal de posar fi al brot.


Comentaris

envia el comentari