Catalunya Diari

L'IPC baixa vuit dècimes a Lleida durant el mes de juliol i se situa en el 3,5% anual

Els subministraments de la llar s'encareixen a la demarcació un 12,2% en el darrer any i el transport un 8,4%

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Lleida es situa al 3,5%, dos dècimes més que el mes anterior en termes interanuals. Tot i això, al juliol s'ha registrat una pèrdua de vuit dècimes, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així, es trenca una tendència a l'alça registrada en els tres mesos anteriors. Els sectors que marquen l'encariment dels preus a la demarcació són, principalment, el dels subministraments de la llar –que van augmentar un 12,2% al juliol i un 13,2% al juny-, i del transport -un 8,4 al juliol i un 9,1% al juny-. La variació de l'IPC a Lleida està per sobre de la mitjana catalana, que al juliol s'ha situat en el 2,8% en termes interanuals. 
 

Pel que fa a la resta de sectors, també destaca l'increment en: sanitat (+3,4%); alimentació i begudes no alcohòliques (+2%); altres béns i serveis (+1,8%); restaurants i hotels (+1,3%); vestit i calçat (+1,3%) i mobles i articles per a la llar (+0,1%). En canvi, han registrat caigudes els sectors d'ensenyament (-3,6%), les comunicacions (-2,9%), oci i cultura (-1,1%) i les begudes alcohòliques i tabac (-0,4%).

Imatge de l'interior d'un vehicle
El subministrament del transport s'encareix un 8,4%l | Pixabay

A Catalunya puja l'IPC 

La taxa de variació anual de l'IPC a Catalunya va pujar dues dècimes al juliol i va tancar el mes en el 2,8%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística. Aquest increment no es veia a Catalunya des de l'abril del 2017, quan també va ser del 2,8% anual.
 

Al conjunt d'Espanya, els preus també pugen interanualment, amb un augment de dues dècimes, fins al 2,9%. Pel que fa a la variació mensual, entre juny i juliol l'índex de preus a Catalunya cau un -0,6%, mentre que a Espanya ho fa un -0,8%. Els preus anuals del juliol es veuen afectats per l'encariment d'hotels i restauració (+0,7%) o l'alimentació (+1,7%). 
 

En canvi, es modera un 0,7% la taxa anual de l'habitatge, fins al 8,4%, per l'efecte de la rebaixa de l'IVA de l'electricitat. En aquest grup també puja el preu del gas. 


Comentaris

envia el comentari