Catalunya Diari

El joier de Tàrrega acusat d'estafar l'assegurança diu que el van robar apuntant-lo amb una pistola a l'esquena

A la fiscalia l'ha sorprès que la primera persona a qui va trucar fos al seu agent d'assegurances, abans que als Mossos
El joier de Tàrrega acusat d'estafa, durant la seva declaració, al judici celebrat a l'Audiència de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Lleida ha iniciat aquest dimecres el judici a un joier de Tàrrega acusat de simular un atracament a l'establiment per tal de poder cobrar de l'assegurança i saldar d'aquesta manera els deutes que acumulava entre crèdits hipotecaris, préstecs i línies de crèdit concedides. L'acusat ha assegurat que quan ell era a la botiga va entrar un home, el va apuntar amb una pistola a l'esquena, el va lligar de mans i peus i va fer el mateix amb la treballadora de l'establiment i un client que va entrar moments després. L'home ha reconegut que la primera cosa que va pensar quan els lladres van marxar va ser quina sort que tots estaven bé i la segona que sort que tenia una assegurança perquè si no «seria la meva ruïna». A la fiscalia, però, l'ha sorprès que la primera persona a qui va trucar fos al seu agent d'assegurances, abans que als Mossos i que quatre dies abans hagués ampliat la cobertura de la pòlissa contractada. 

Els Mossos d'Esquadra també han declarat aquest dimecres i han dit que, tot i que l'acusat va declarar que abans de l'atracament havia anat al banc, l'home no apareix a les imatges de les càmeres de l'oficina bancària. La fiscalia sospita que l'acusat va simular l'atracament pactant els fets amb els lladres i li demana nou anys de presó. Està previst que demà dijous el judici segueixi amb el visionament de les càmeres de seguretat i la declaració de testimonis.

 

L'acusat ha explicat en la primera jornada del judici, que un lladre li va registrar les butxaques i es va endur els 10.000 euros que duia a sobre, el seu ròlex i que li va arrencar un penjoll. Ha afegit que es va endur joies dels aparadors, diamants que estaven sobre el taulell i rellotges per un valor total de 422.000 euros. L'acusat ha assegurat en tot moment ser la víctima dels fets i ha lamentat que l'asseguradora només li va pagar 350.000 euros, «70.000 menys del que li havien de pagar», ha dit.

 

Segons l'escrit del ministeri fiscal, aprofitant que una altra joieria de la mateixa localitat havia sofert un atracament per part de dos homes d'origen sud-americà, «l'acusat hauria orquestrat, en connivència amb altres persones que no han estat identificades, un atac de les mateixes característiques a la seva joieria». Així, el 27 de desembre del 2011 dues persones no identificades amb la cara tapada amb gorres i bufandes i amb accent sud-americà van entrar a l'establiment amb un objecte que semblava una arma de foc, lligant l'empleada que hi havia en aquell moment, i posteriorment al mateix acusat i a un altre home. Segons la denúncia de l'acusat, els suposats lladres s'haurien apropiat de diversos rellotges i joies valorats en 203.942 euros, a més de diamants valorats en 218.370 euros. El maig del 2012 el propietari de l'establiment va cobrar de l'asseguradora la quantitat de 351.560,88 euros.

 

L'acusat, sent propietari d'una joieria i soci d'una altra empresa, el novembre del 2011 passava per dificultats econòmiques, ja que tenia un deute acumulat entre crèdits hipotecaris, préstecs i línies de crèdit concedides de 232.913,16 euros. Així, segons la fiscalia, l'home, de 55 anys i veí de Guissona (Segarra), «va idear un pla per cobrar els diners de l'assegurança» que tenia contractada amb la companyia Generali Seguros per a casos de robatoris i atracaments. Davant els fets, la fiscalia sol·licita per a l'acusat cinc anys de presó pel delicte d'estafa en concurs ideal amb el delicte de simulació de delicte, a més de la seva inhabilitació especial pel mateix temps per a l'exercici de la professió comercial de joies i objectes preciosos. També li demana una pena de quatre anys de presó pel delicte de robatori amb violència.

 

Així mateix, el ministeri fiscal sol·licita que l'acusat i subsidiàriament l'empresa indemnitzin Generali Seguros amb 351,560,88 euros, més els interessos corresponents. També demana que indemnitzin a l'empleada i a l'home que van patir l'atracament, amb 1.000 euros per a cadascun, pels danys morals que haguessin pogut patir a causa de la situació d'estrès produïda per la simulació del delicte.Comentaris

envia el comentari