La jornada gastronòmica d'Almenar s'obre al territori

Dissabte tindran lloc dues conferències i diumenge la sessió de degustacions, que amplia l’espai amb una carpa de 200 m2

Més de 60 cuineres i cuiners d'Almenar, que elaboraran una vuitantena de plats de tota mena, participaran en la IX Jornada de Tastets Gastronòmics, una iniciativa que tindrà lloc aquest cap de setmana amb la perspectiva de rebre més de mig miler de visitants. La principal novetat d'enguany és que l'àrea de degustació (la Sala Polivalent) s'amplia amb una carpa de 200 m2 amb la finalitat d'acollir més oferta gastronòmica i de «fer més còmoda i agradable l'estada dels visitants». Segons l'alcaldessa de la població, Teresa Malla, l'objectiu d'aquesta ampliació és «obrir l'esdeveniment al territori, donant cabuda al nombre cada any més gran de visitants de fora, bàsicament dels municipis del voltant però també de la resta de Lleida i de Catalunya». Igualment, la nova carpa permetrà encabir i integrar en la zona de degustació els estands de venda de productes del territori (melmelades, vins i caves, embotits, rebosteria, etc.).

 

A més de la possibilitat de degustar una vuitantena llarg de plats cuinats o elaborats pels cuiners i cuineres locals, diumenge d'11.00 a 16.00 hores aproximadament, els visitants podran gaudir de demostracions de cuina en directe a càrrec de Marina Solà, del restaurant Què cuinem avui?, i de Josep Garrofé, cuiner especialitzat en paelles. La jornada és oberta a tothom (veïns de la població i visitants) i té com a objectiu principal donar a conèixer la gastronomia tradicional i artesanal de la població segrianenca. El tiquet d'accés al recinte val cinc euros i dóna dret a tastar tots els plats.

 

Prèviament a la jornada de tastos, dissabte tindrà lloc a la Sala Polivalent, a partir de les 19.30 hores, sengles xerrades titulades «Parlem del bon pa», a càrrec de Pilar Marqués i Pau Borràs, presidenta i vicepresident del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, i Manel Serra, exprofessor de forneria i rebosteria de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida; i «La celiaquia i la dieta sense gluten», a càrrec de Núria Camats, de l'Associació Celíacs de Catalunya. La doble sessió finalitzarà amb una degustació de diferents tipus de pa. La jornada gastronòmica està organitzada per l'Ajuntament d'Almenar amb la col·laboració de l'associació Almenar Tastar i Menjar.



Comentaris

envia el comentari