Catalunya Diari

Les Jornades Tècniques de la Fira de Sant Josep compleixen 40 anys

Es desenvoluparan en el marc de la pròxima 147a Fira de Sant Josep que se celebrarà del 16 al 19 de març

Imatge de la presentació de les jornades de Mollerussa
Imatge de la presentació de les jornades de Mollerussa | LleidaDiari.cat

Les Jornades Tècniques de la Fira de Sant Josep de Mollerussa compleixen enguany 40 edicions, una dada que l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha valorat amb motiu de la presentació del que serà el programa d'aquestes sessions formatives que es desenvoluparan en el marc de la pròxima 147a Fira de Sant Josep que se celebrarà del 16 al 19 de març. «Mollerussa, a part de tenir un molt bon lineal d'expositors i de productes s'ha volgut referenciar al llarg dels anys en ser realment punt de trobada del debat del món agrari», ha afegit Solsona.

En aquest mateix sentit s'ha expressat el director de l'ens firal, Poldo Segarra, qui ha manifestat que les jornades són «un punt clau» i «un complement ideal» de la Fira de Sant Josep, a més de comptar amb una molt bona acollida per part dels professionals, amb una participació l'any passat de 1.300 assistents.

Més jornades que l'any passat

Sobre el programa d'enguany, el director ha dit que és «molt complet», amb tretze jornades (una més que l'any passat), i en el qual «s'ha volgut combinar jornades en camp amb d'altres amb temes d'actualitat per als sectors agrícola i ramader». Segarra ha fet referència també a «la suma de sinergies» amb diferents entitats i associacions com el Departament d'Agricultura, l'Irta, sindicats agraris o la Federació d'Exportadors de Maquinària Agrícola (FEMAC), als quals cal afegir enguany la Universitat de Lleida (UdL), per a «entre tots, organitzar i configurar jornades que no només siguin professionals sinó també de molta qualitat».

Les Jornades Tècniques de la 147 Fira de Sant Josep arrencaran dies abans del certamen com és habitual en els darrers anys. Així, el dia 7 de març, obrirà aquest programa formatiu la XVIII Jornada Tècnica Intercomarcal sobre el panís coorganitzada per l'Irta, el Departament d'Agricultura i Fira de Mollerussa, una trobada que tractarà noves tecnologies en la sembra del panís així com a problemàtiques com l'aranya.

També tindrà lloc la 18a Borsa Interpirinenca de Cereals

També abans d'obrir portes el certamen –el dissabte dia 16–, el dia 15 es realitzaran dues activitats, les quals s'han avançat al divendres «pel tipus de públic assistent», ha explicat el director. Seran la 18a Borsa Interpirinenca de Cereals, trobada «referent a la Fira» que aplega any rere any de l'ordre de 400 operadors amb una participació destacada de països com Estats Units, França, Suïssa, Ucraïna, Portugal i Polònia, i, en segon lloc, la jornada Eines per a una bona gestió del sòl, organitzada per l'Agrupació de Defensa Vegetal de Lleida.

Pel que fa al dissabte dia 16 al matí es realitzarà la jornada Novetats en ajuts 2019 i fertilització orgànica en cultius llenyosos i herbacis, organitzada per JARC, mentre que a la tarda tindrà lloc la sessió La ramaderia porcina 4.0: la ramaderia sostenible del segle XXI, una jornada organitzada per la Universitat de Lleida (UdL). Sobre aquesta darrera, el director va valorar l'aliança amb la UdL, una col·laboració que va dir «esperem que s'ampliï en anys vinents». Diumenge dia 17 també es farà una jornada, aquest cop a La Serra, i que tractarà sobre Tisora de poda F3015 i motor PW2 multifuncional per a fruiters. A banda, dissabte i diumenge es realitzarà el 22è Concurs de Carretilles d'Elevació, organitzat per la firma Tallers Antoni Miquel.

  

 

4t Aplec de joves del camp

l gruix de les sessions arribaran dilluns i dimarts. Destacar el 4t Aplec de joves del camp que es farà dilluns dia 18 i que enguany porta per títol Som imprescindibles. Encara no t'ho creus? Un cop més aquesta trobada, que va aplegar l'any passat 250 participants, es portarà a terme al Teatre L'Amistat i compta amb la confirmació de l'assistència de la consellera del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de Catalunya, Teresa Jordà. El mateix dilluns es faran tres jornades més: una de reg amb el títol Energia i Regadiu. Bombament solar, una segona sobre Alternatives de comercialització. Cooperar per vendre millor, i la plataforma InnoEspai amb la presentació de tecnologia en l'aplicació de productes fitosanitaris.

Per últim, per al dimarts dia 19 hi ha programades quatre jornades: la sessió -organitzada per Unió de Pagesos- La PAC post 2020: Impacte i estat de les negociacions a la UE; una segona jornada, aquesta organitzada per la FEMAC, i sobre Economia circular en el sector agrícola; una tercera sobre Traçabilitat GPS de la gestió de les dejeccions ramaderes en temps real, i, per finalitzar, una jornada demostrativa en camp sobre Bones pràctiques en l'ajust del volum del brou a la vegetació i incorporació de fitosanitaris al tanc de l'atomitzador. D'altra banda, durant el certamen també tenen lloc reunions i assemblees de col·lectius professionals com és el cas de la convocatòria de la Junta de Govern del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari