Catalunya Diari

Vuit dels quinze joves migrants del projecte Avenir a Tremp troben una feina

És una iniciativa transfronterera que fomenta oportunitats laborals perquè joves emigrats es quedin a les zones rurals

El projecte Avenir, de foment d'oportunitats laborals perquè joves migrants es quedin a les zones rurals, finalitzarà aquest juny després de tres anys de durada. Durant aquest temps un total de vuit joves de quinze participants al projecte han trobat feina. Es va presentar com una iniciativa pionera per fomentar l'acollida i inclusió de joves emigrats sols al Pallars Jussà.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Ara, transcorreguts tres anys, la valoració és positiva. El secretari d'Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, ha explicat que s'haurà d'analitzar si és viable una segona edició d'aquest projecte, però que es continuarà acompanyant a aquests joves amb aquesta o una altra iniciativa. El projecte Avenir és una iniciativa pionera que s'emmarca dins d'un programa europeu de cooperació transfronterera per promoure el desenvolupament sostenible i la revitalització de les regions frontereres de Catalunya i França. Compta amb el suport dels fons FEDER de la Unió Europea. La iniciativa prioritza i se centra a oferir als joves una sortida formativa i professional adaptada a les necessitats específiques del territori. L'objectiu és que acabin desenvolupant una activitat professional que els permeti quedar-se a viure al Pallars i d'aquesta manera contribuir, també, a fixar població en una de les comarques més envellides de Catalunya.

 

Projecte Avenir també a França

És un projecte transfronterer que a França es desplega a la regió dels Pirineus. Daniel Puges, president de l'Associació Chambres de Métiers et de l'Artisanat de Région d'Occitanie, ha explicat que al seu centre han format a un centenar de joves de 23 nacionalitats diferents. Tot, amb la finalitat que aquests joves arrelin en aquesta zona rural de França i contribueixin a revertir el seu envelliment. És un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer caracteritzat per l'envelliment progressiu de la població i una taxa alta de persones inactives. Per tant, amb el projecte Avenir s'ha volgut acollir i mantenir els treballadors joves en aquest territori. En aquesta àrea, hi ha un augment al mateix temps del nombre de joves sense referents a la cerca d'un futur millor. Aquests joves representen una oportunitat real per al desenvolupament i la revitalització d'aquest territori.


Comentaris

envia el comentari