Catalunya Diari

El jutge cita a declarar el professor de Tremp que va criticar a les xarxes les càrregues policials de l'1-O

Està acusat dels presumptes delictes d'odi i revelació de secrets

Manel Riu, amb camisa de quadres i barba, en una fotografia de l'1 d'octubre del 2017 quan veïns de Tremp defensaven el col·legi electoral on es duia a terme el referèndum d'autodeterminació
Manel Riu, amb camisa de quadres i barba, en una fotografia de l'1 d'octubre del 2017 quan veïns de Tremp defensaven el col·legi electoral on es duia a terme el referèndum d'autodeterminació | LleidaDiari.cat

El professor de l'institut de Tremp, Manel Riu, acusat d'incitació a l'odi i revelació de secrets per les crítiques a les forces policials arran de les càrregues de l'1-O ha estat citat el 18 de gener a les 10.00 hores al jutjat de Tremp per declarar davant del jutge. L'origen de les acusacions de la Guàrdia Civil són un centenar de publicacions crítiques a les xarxes socials com Twitter o Facebook. La Guàrdia Civil ja va detenir el 16 de novembre a Manel Riu per aquests fets. La Guàrdia Civil el va anar a buscar-lo al matí a l'Institut, però ell en aquell moment no hi era. Després van anar a casa seva i allà li van dir que els acompanyés a la caserna de Tremp.

Hi va anar en el seu cotxe acompanyat d'un dels agents. Un cop allà li van dir que estava detingut per un delicte d'odi a les xarxes socials. Riu, però, es va acollir al seu dret a no declarar, i va estar deixat en llibertat després de signar uns documents al costat del seu advocat. Segons va explicar Riu, els agents li van preguntar si va fer alguna publicació a les xarxes socials el 7 d'octubre.

En tot cas, Riu afirma que ha fet una «crítica forta» als cossos i forces de seguretat de l'Estat i al govern espanyol en algunes d'aquestes publicacions. I afirma que el «nivell de violència» que van exhibir Guàrdia Civil i Policia Nacional l'1 d'octubre li va fer dir que «s'havien comportat de manera salvatge, inhumana». I ha afegit: «Ho he dit jo com ho ha dit tanta gent».


Comentaris

envia el comentari