Catalunya Diari

La campanya 'Disfruita-la a l'estiu' per promoure el consum de fruita arribarà enguany a uns 800 infants lleidatans

Alcoletge ha acollit enguany la primera parada de la iniciativa, que inclou tastos a nens d'entre tres i dotze anys en un ambient lúdic i de gaudi

Alguns dels infants que han participat a Alcoletge en la primera parada de la campanya 'Disfruita-la a l'estiu' d'Unió de Pagesos | LleidaDiari.cat

Prop de 800 nens i nenes de tres a dotze anys de les comarques de Lleida participaran durant el mes de juliol en la campanya 'Disfruita-la a l'estiu', promoguda per Unió de Pagesos, amb el suport de la Diputació de Lleida i dels ajuntaments on se celebra, amb l'objectiu de promocionar el consum de fruita dolça entre els més joves. La iniciativa ofereix degustacions guiades de fruita dolça de temporada (nectarines, cireres, peres o albercocs) dirigides als infants que participen en les estades d'estiu, en un ambient lúdic i de gaudi de les activitats durant les vacances. En aquesta quarta edició, es duran a terme tastos en una desena de municipis lleidatans, el primer dels quals ha tingut lloc aquest dimarts a Alcoletge (Segrià). Les sessions de tast inclouen l'espectacle 'Disfruita-la xic', a càrrec del grup d'animació La Cremallera, que exposa als infants les propietats i els beneficis de la fruita.

La nova campanya ha començat aquest dimarts al pavelló esportiu d'Alcoletge i ha comptat amb la presència de Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; Maria Lluïsa Prat, alcaldessa d'Alcoletge i Jaume Pedrós, coordinador territorial de Lleida d'Unió de Pagesos, a més d'altres sindicalistes. Enguany, estan previstos fins a deu tastos als municipis lleidatans d'Alcoletge, Sant Guim de Freixenet, Oliana, Solsona, Bellcaire d'Urgell, Bellpuig, Ivars d'Urgell, Isona, el Vilosell i Sort. Les sessions de tast inclouen l'espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d'animació La Cremallera, que exposarà als nens les propietats i els beneficis de la fruita.

Els nens i nenes que participen en les degustacions reben la carmanyola amb forma de poma 'Disfruita-la' perquè l'utilitzin per guardar i transportar peces de fruita durant les activitats d'estiu i també la resta de l'any. També reben un díptic per a les famílies amb consells d'ús de les carmanyoles i suggeriments per fomentar el consum de fruita entre els infants. La iniciativa pretén implicar, així, les famílies en la responsabilitat de donar fruita a la canalla. Aquest és el quart any que s'organitza 'Disfruita-la a l'estiu' a les comarques de Lleida. La campanya va començar el 2005 i, des d'aleshores, cada any hi participen una mitjana de 5.000 infants de primària de tot Catalunya. L'objectiu principal és promoure el consum de fruita dolça entre nens i joves a través d'una metodologia pràctica que cerca restablir l'hàbit de menjar fruita en l'entorn familiar.


Comentaris

envia el comentari