Catalunya Diari

La CUP de les Borges Blanques reclama a l'Ajuntament la creació d'una borsa de treball per a joves per a feines puntuals

La formació denuncia que un 40% del jovent contractat pel consistori entre 2015 i 2017 per a aquest tipus de treballs «són familiars de regidors o treballadors municipals»

La CUP demana que els joves facin feines puntuals. | LleidaDiari.cat

La CUP de les Borges Blanques assegura que entorn d'un 40% dels contractes que ha efectuat l'Ajuntament en l'actual mandat municipal –entre 2015 i 2017- a joves per a feines puntuals «s'han fet a familiars directes de regidors de l'equip de govern o treballadors municipals i això passa sobretot quan es contracten assistents per la Fira de l'Oli», segons denuncia. La formació independentista deixa clar que, en cap cas, qüestiona la vàlua d'aquestes persones sinó el procés de selecció que es fa, ja que no s'anuncia cap convocatòria pública per cobrir aquestes places ni els requisits per poder-hi optar. Per això, la CUP de la capital de les Garrigues reclama al consistori que es creï una borsa de treball per a ocupacions d'aquest tipus i s'anunciïn públicament les convocatòries, i donar així les mateixes oportunitats a tot el jovent del poble.

La CUP de les Borges Blanques remarca que tots els procediments municipals per a la contractació de joves per a feines puntuals «es fan via contractació d'urgència». Tot i ser conscients de les obligacions que imposa la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL), des de la formació al·leguen que «normalment són feines que es repeteixen cada any, com ara les de la Fira de l'Oli, sent injustificable que cada any es faci un procés ràpid i opac».

Amb la voluntat «d'obrir aquestes feines a tots els joves de la població i que tinguin les mateixes oportunitats», la CUP demana a l'Ajuntament que creï una borsa de treball «on aquests es puguin inscriure i, quan correspongui, s'anunciïn els requisits necessaris i l'obertura de terminis per entregar currículums, així com el procés de selecció sigui transparent». Malgrat tractar-se de feines «molt puntuals i de poca qualificació», des de la formació volen «que tot el jovent, sense excepció, pugui accedir al que pot ser una primera ocupació, una petita font d'ingressos i una possibilitat de fer currículum laboral».


Comentaris

envia el comentari