Catalunya Diari

La Firacóc de Tàrrega manté el seu atractiu gastronòmic amb 16.000 visites

El certamen gastronòmic està dedicat a la coca de recapte i altres especialitats de fleca
La fira ofereix diferents varietats de coques de recapte | LleidaDiari.cat

La Firacóc de Tàrrega ha renovat l'acceptació del públic i l'edició del 2017 ha atret al voltant de 16.000 visites durant aquest cap de setmana. La xifra, similar a la de l'any passat, fa palès l'atractiu d'aquest certamen gastronòmic dedicat a la coca de recapte i altres especialitats de fleca. Pel que fa a les degustacions, s'han venut 5.000 tiquets, mig miler més que el 2016, creixement que pot derivar de l'augment de forners participants. Enguany han estat 25 els estands habilitats a l'Espai MerCAT posant a la venda elaboracions clàssiques com els cocs d'escalivada o arengada al costat de receptes innovadores amb bacallà, pèsols i altres ingredients. La Firacóc, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, també ha posat a la venda cocs aptes per a celíacs i, obrint horitzons, productes típics sahrauís.

A banda de fleca i rebosteria, el públic ha pogut adquirir cervesa artesana, caves, licors i alimentació de proximitat. A més dels expositors lleidatans (disset) també s'hi han donat cita productes procedents de les comarques de Barcelona i les Illes Balears. El regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha manifestat que l'acceptació de la Firacóc, a banda de la qualitat dels productes, també es pot atribuir als tiquets degustació, que permeten tastar una àmplia varietat de cocs sense haver de comprar una peça sencera. Això també permet als forners de divulgar les seves noves creacions.

 

La cita firal ha commemorat també els 30 anys de l'Aplec del Cóc, una iniciativa de la Coordinadora de Moviments Juvenils que proposà la venda de cocs durant el ball de Festa Major. L'èxit de la iniciativa donà peu deu anys després a la creació de l'actual Firacóc per part del consistori. El president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, rememorà dissabte l'efemèride lliurant una escultura commemorativa al municipi de Tàrrega. 

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, lloà per la seva part la contribució de la Coordinadora de Moviments Juvenils «a l'hora de reivindicar un producte tan nostrat com el cóc targarí». A l'acte, la Coordinadora de Moviments Juvenils fou representada per Jordi Torné, cap dels Escoltes de Tàrrega l'any 1987. D'altra banda, com a propostes paral·leles, la Firacóc ha impartit tallers gratuïts de fleca per al públic familiar. Sens dubte, tot plegat s'ha convertit en un èxit que atreu a públics de totes les edats.Comentaris

envia el comentari