Catalunya Diari

La fiscalia demana tretze anys de presó pel caçador acusat de matar d'un tret un veí de Santa Maria de Montmagastrell

Sol·licita una responsabilitat civil de 400.000 euros per indemnitzar la filla i els tres germans de la víctima

Lloc on van tenir els fets el passat 18 de desembre de 2014. | LleidaDiari.cat

La fiscalia demana tretze anys de presó pel caçador de Sant Just Desvern, al Baix Llobregat, acusat de matar d'un tret d'escopeta un veí de 53 anys de Santa Maria de Montmagastrell, a l'Urgell, el passat 18 de desembre de 2014. L'acusa d'un delicte d'homicidi i sol·licita també una responsabilitat civil de 400.000 euros per indemnitzar la filla de la víctima de 19 anys amb 250.000 euros i a cadascun dels tres germans de la víctima amb 50.000 euros.

El ministeri públic considera que l'acusat, que tenia 74 anys en el moment dels fets, era conscient dels seus actes i que el tret acabaria amb la vida d'aquest veí ja que el va disparar al coll a una distància d'entre un i dos metres. La fiscalia també recull en el seu escrit que l'acusat no va trucar als serveis d'emergència immediatament i que tant l'acusat com la víctima es coneixien, ja que durant molts anys el lloc dels fets era zona de conflicte entre propietaris i caçadors. Segons l'escrit del ministeri públic, l'acusat caçava habitualment al vedat de caça de Santa Maria de Montmagastrell on van tenir lloc els fets i que era caçador des de feia uns quaranta anys.
Els fets van passar el 18 de desembre de 2014. Els dos homes s'haurien discutit quan la víctima es va desplaçar fins a una finca de la seva propietat en veure que hi havia uns caçadors caçant. Anava amb una moto i quan hi va arribar s'hauria encarat amb els caçadors. La discussió va acabar amb el tret mortal. Els fets van tenir lloc pels volts de dos quarts d'una de la tarda al vedat de caça de Santa Maria de Montmagastrell, un nucli agregat de Tàrrega.

Poc després, els Mossos van detenir el presumpte autor del tret, que es trobava al lloc. L'acusat, en la seva declaració judicial va dir que havia estat un tret accidental. Va disparar amb una escopeta Benetta del calibre 12, per a la qual tenia llicència.


Comentaris

envia el comentari