Catalunya Diari

La mostra Galacticat de Tàrrega homenatjarà el cinema fantàstic francès i estrenarà produccions catalanes

El certamen es celebrarà els dies 9, 10, 11 i 12 de juny a la capital de l'Urgell

Cartell de la producció catalana 'Salvación'. | LleidaDiari.cat

Tàrrega acollirà del 9 al 12 de juny la quarta edició del Galacticat - Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent. El certamen canvia de dates (abans se celebrava a l’octubre) per aprofitar el bon temps i programar activitats dins i fora de Cinemes Majèstic. Organitzat per l’Associació Galacticat, Circuit Urgellenc i la Regidoria de Cultura, l’esdeveniment es vol consolidar com a cita de referència per a cinèfils i amants de la ciència-ficció, recuperant clàssics i presentant estrenes del gènere. El Galacticat se centrarà enguany en el cinema fantàstic francès arran del 20è aniversari de la pel·lícula 'El quinto elemento'. La mostra retrà així un homenatge a clàssics (antics i contemporanis) del cinema gal projectant títols de cineastes com Luc Besson, François Truffaut, Jean Pierre Jeunet o el pioner Georges Mèlies. Aquestes sessions seran gratuïtes.

A la programació s’incorporen com a novetat el primer Concurs de Curtmetratges GalacticCurt, amb la participació d’una trentena de treballs, i el primer Concurs de Cosplay GalactiCon, en què els inscrits es caracteritzen a imatge d’un personatge de ficció. Altres atractius seran la classe magistral de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC); la construcció d’una peça escenogràfica basada en la pel·lícula 'Delicatessen' amb l’Escola d’Art Leandre Cristòfol de Lleida; un taller de maquillatge i efectes especials de cinema; una taula rodona sobre l’estat de la cinematografia catalana; i espectacles de recreació històrica arran de l’estrena del film 'Pàtria', entre altres.

Precisament, l’apartat d’estrenes arriba encapçalat per les produccions catalanes 'Pàtria', de Joan Frank Charansonnet i 'Salvación' de Denise Castro, exhibida al darrer Festival de Sitges. Ambdós realitzadors visitaran Tàrrega per presentar en persona les cintes. 'Pàtria' és un film èpic que combina història i llegenda sobre la figura del cavaller Otger Cataló i els orígens de Catalunya. 'Salvación', per la seva part, barreja drama i fantasia en un captivador relat de vampirs.

Al mateix temps, el Galacticat 2017 vol obrir-se a la ciutat i es proposaran diverses activitats a l’exterior de Cinemes Majèstic: projeccions en pantalla gran, festes amb música en directe o les esmentades recreacions històriques. Sobresurt també en aquest apartat la Survival Zombie, un joc de rol organitzat per World Real Games en què els participants hauran de fer front a una onada de zombies pels carrers de Tàrrega. La iniciativa, la primera d’aquest tipus que es convoca a la demarcació de Lleida, tindrà lloc el dissabte 10 de juny i ja compta amb 450 inscrits. 

Programa complet d'activitats


Comentaris

envia el comentari