Catalunya Diari

La Plataforma Prou Morts a l'N-240 tallarà l'accés a l'AP-2 a les Borges Blanques el 26 de febrer

Amb aquest acte es vol reivindicar l'alliberament de l'autopista juntament amb les millores a la carretera nacional

La Plataforma ha tallat fins al moment quatre vegades l'N-240 | LleidaDiari.cat

La Plataforma Prou Morts a l'N-240 tallarà l'accés a l'AP-2 a les Borges Blanques el proper 26 de febrer, segons es va decidir aquest dimecres al vespre en una nova reunió dels integrants de l'entitat, municipis de les Garrigues, el Pla d’Urgell i el Segrià, a banda de la Cambra de Comerç de Lleida. Amb aquest acte es vol reivindicar l'alliberament de l'autopista, una reivindicació assumida el passat mes de desembre, i que se suma a la reclamació de la duplicació de l'N-240 entre Lleida i la capital de les Garrigues.

Des de l'últim accident mortal a la via el passat mes d'octubre, la Plataforma ha tallat quatre vegades l'N-240 per exigir al Ministeri de Foment millores en la seguretat. La del 26 de febrer serà la cinquena mobilització i la primera que es portarà al peatge de l'AP-2. D'altra banda, s'han previst dos talls més, un al mes de març i l'altre a l'abril, a l'alçada de la rotonda de Margalef i a la d'accés a la via des de la ciutat de Lleida. També s'està pendent d'una reunió amb responsables de Foment.

La trobada va comptar amb la participació dels alcaldes de les Borges Blanques, Juneda, Arbeca, Torregrossa, Puigverd, Artesa de Lleida, la Floresta, Pobla de Cérvoles, Cervià de les Garrigues, Omellons, Tarrés, Fulleda, Espluga Calba i Puiggròs que van fer balanç de la situació actual, després dels quatre mesos de reivindicacions intenses a través de diferents mobilitzacions, arran del fatídic accident on va perdre la vida una jove de 27 anys, veïna de la capital de les Garrigues. Així mateix, segons ha afirmat l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, també es va parlar de les possibilitats de contemplar diferents adhesions a la Plataforma, tant de persones com d'entitats, per poder construir un consens encara més ampli i participatiu, per exigir al Govern de l'estat espanyol les millores en la seguretat de la mobilitat entre Lleida i Montblanc. 


Comentaris

envia el comentari