Catalunya Diari

La Seu d'Urgell posa en marxa el nou centre de distribució del projecte Aliments per la Solidaritat

Les noves instal·lacions tenen més espai i millors connexions
El nou centre és més gran que l'anterior. | LleidaDiari.cat

La Seu d'Urgell ha obert aquest dimarts el nou centre de distribució del projecte Aliments per la Solidaritat a la Seu d'Urgell, ubicat a l'antic edifici de Mavisa, després de sis anys donant servei al local situat al carrer dels Canonges. L'obertura oficial s'ha realitzat a través dels mateixos voluntaris d'aquest projecte que han explicat, amb una visita guiada, les noves dependències i el nou funcionament del servei davant els responsables d'institucions, entitats i empreses urgellenques que hi col·laboren. Aquestes noves instal·lacions, de titularitat municipal, disposen d'un magatzem de 118 metres quadrats per guardar-hi els aliments, i d'un altre edifici, just al davant, que farà funcions d'economat o supermercat solidari, de 81 metres quadrats.

Anna Vives, tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, ha mostrat la seva satisfacció de poder disposar d'aquestes noves dependències que milloren les anteriors. Vives ha explicat que «aquest nou centre de distribució d'aliments de la Seu i comarca va acompanyat d'un nou projecte que pretén promocionar l'autonomia de les persones que en són usuàries, ja que canvia el model que es feia servir fins ara». 

 

Així, els usuaris podran triar els aliments, que més els convinguin o que prefereixi per la seva alimentació, en funció de la puntuació que tinguin per la seva situació socioeconòmica. Alhora, el projecte preveu un topall que garanteix una alimentació equilibrada de les persones. «L'objectiu d'aquest nou model inclou l'aprenentatge de consum responsable i de planificació en funció de les necessitats», ha remarcat la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones.

Per la seva part, Ramon Escuder, president de l'Assemblea Comarcal de Creu Roja, un dels membres col·laboradors del projecte d'Aliments per la Solidaritat, ha manifestat que «amb aquest nou centre de distribució tots hi sortim guanyant, l'usuari que estarà més ben atès perquè podrà triar el que necessita en lloc de quedar-se amb el que li donen, i el voluntari podrà fer millor la seva tasca de classificació dels aliments».

 

El nou centre de distribució d'aliments de la Seu d'Urgell i comarca disposarà, en breu, d'un vehicle isotèrmic per transportar els aliments frescos cedits per La Caixa. Aliments per la Solidaritat atén cada any unes 200 famílies de la Seu i de l'Alt Urgell, i obre els matins dels dilluns i els dijous. Aliments per la Solidaritat és un projecte en què hi col·laboren el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (conformat per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell), Creu Roja, Càritas, i La Seu Solidària.Comentaris

envia el comentari