Catalunya Diari

La Val d'Aran programa del 3 al 23 de març el mes del caviar

Onze reconeguts restaurants aranesos presentaran menús amb el caviar que s'elabora en la Val d'Aran

En els seus menús estaran presents el caviar i l'esturió cuinats en totes les seves formes | LleidaDiari.cat

Onze restaurants aranesos tenen previst del 3 al 23 de març sorprendre als seus clients amb menús en els quals el caviar serà el protagonista. La Setmana del Caviar té com a intenció potenciar aquest producte que s'elabora en la Val d'Aran des de l'any 1999 i que ja ha obtingut el reconeixement de cuiners i gastrònoms. Els menús van dels 45 als 70 euros. Els restaurants que participen són: Era Mòla (Vielha), Eth Triton (Arties), Roc'n'Cris (Aubèrt), Er Occitan (Bossòst), Era Coquèla (Vielha), Eth Bistro (Vielha), Gin Loe (Baqueira), AC Hotels (Baqueira), Es Arraïtzes (Garòs), La Fonda (Vielha) i Pirineu Gourmet (Arties).

En els seus menús estaran presents el caviar i l'esturió cuinats en totes les seves formes. Des de suggeridors entrants com el Velouté de llamàntol, fonoll i caviar Nacarii o el Maki d'alvocat llagostins i esturió, fins a plats més contundents com el Tsukune d'esturió fresc de la Val d'Aran o el Suquet Thai de llom d'esturió amb gamba vermella i bolets. Tampoc faltaran postres dolços que incorporen aquest benvolgut producte com el Mousse de xocolata blanca, dolç de llet i caviar Nacarii o l'Artifici de fals Caviar.

Les experiències culinàries es podran acompanyar d'altres activitats. Entre elles es proposa una visita a la factoria de Les per conèixer la història i procés d'elaboració, degustar caviar a la botiga del centre de Vielha o submergir-se en les aigües del balneari Termes Baronia de Les i conèixer els tractaments elaborats amb caviar de la Val d'Aran.

El caviar aranès Nacarii, que ha obtingut el reconeixement de cuiners i gastrònoms pel seu sabor autèntic, frescor, puresa i transparència, s'inclou dins de la Marca Garantia Val d'Aran. Procedent de les aigües fredes, pures i cristal·lines del desglaç del riu Garona, el caviar Nacarii, s'elabora de manera artesanal i amb mètodes tradicionals en la piscifactoria situada en el municipi de Les. «Amb aquest tipus d'esdeveniment el que volem és potenciar el turisme gastronòmic amb productes elaborats en la Val d'Aran», ha manifestat Anna Díaz, conselhèra de Turisme i Desenvolupament Econòmic d'Aran.


Comentaris

envia el comentari