Catalunya Diari

L'advocat de les famílies dels agents rurals sospita que l'autor del crim d'Aspa «no estava sol quan van passar els fets»

Assegura que un dels testimonis l'havia vist amb un altre jove abans que tinguessin lloc els fets

El titular de l'arma amb què es va cometre el crim d'Aspa, en què van perdre la vida dos agents rurals, ha declarat aquest dilluns davant el jutjat d'instrucció número 4 de Lleida. També ho han fet dos testimonis que el 21 de gener també es trobaven caçant al mateix vedat d'Aspa, de la mateixa manera que Ismael Rodríguez i les altres quatre persones que caçaven amb ell. Els testimonis han afirmat que es trobaven caçant a Aspa de forma «casual», que no coneixien personalment aquell grup de persones més enllà que per les xarxes socials i que es van conèixer aquell dia a Aspa. Segons l'advocat de les famílies dels dos agents rurals morts, Pau Simarro, un dels testimonis –que és policia local- ha explicat que cap a les 9.30 hores –abans que tinguessin lloc els fets- va passar per la zona i va parlar amb Rodríguez i amb un jove que estava amb ell. En aquest sentit, l'advocat de les famílies dels agents rurals sospita que l'autor confés del crim «no estava sol quan van passar els fets». 

L'amic del caçador va explicar durant el judici que dos dies abans dels fets es va descuidar l'escopeta al vehicle de l'autor confés del crim, quan van anar junts a un vedat de caça. En aquest sentit, ha comentat que quan se'n va adonar, passada una mitja hora, el va trucar per telèfon diversos cops al i li va enviar missatges de Whatsapp per reclamar-li el retorn de l'escopeta, petició a la qual no hauria accedit el seu company. Altrament, ha reconegut que no va pagar res a l'autor confés del crim després que aquest li cedís l'escopeta i que era coneixedor que el seu company no disposava de la llicència d'armes necessària per seguir-la tenint.  Després de declarar, el titular de l'arma ha quedat en llibertat amb càrrecs com a presumpte cooperador necessari en un delicte de tinença il·lícita d'armes. La Guàrdia Civil li ha imposat una sanció i li ha retirat totes les armes que tenia al seu nom. No obstant, l'advocada del caçador que des del primer moment va reconèixer l'autoria del crim d'Aspa, Montse Torres, ha detallat la mateixa explicació del titular de l'arma tot i que aquesta ha afirmat que el seu client si s'hauria compromès amb el seu company a tornar-li l'escopeta, després que es quedés al seu cotxe. 

La declaració del titular de l'escopeta i dels dos testimonis arriba després de la declaració que va fer davant la justícia Ismael Rodríguez, el 24 de gener passat, així com els quatre companys del caçador que el dia del crim es trobaven també caçant al vedat d'Aspa, que ho van fer el 13 de febrer davant el mateix jutjat lleidatà, que s'encarrega de la instrucció del cas. 


Comentaris

envia el comentari