Catalunya Diari

L'AECC de Lleida ofereix multitud d'activitats gratuïtes arreu del territori

Consulta els horaris i les diferents activitats programades
Imatge del cartell de l'AECC
Imatge del cartell de l'AECC | AECC

La delegació lleidatana de l'Associació Catalana Contra el Càncer ha tornat a programar més d'una desena d'activitats gratuïtes arreu del territori amb l'objectiu de prestar serveis a persones que han patit o estan passant per un procés oncològic.

 

Segons dades oferides per l'AECC de Lleida, els serveis s'ofereixen en les següents localitats lleidatanes: Alta Ribagorça, Aran, Balaguer (Noguera), Mollerussa (Pla d'Urgell), Tàrrega (Urgell), Cervera (Segarra), Borges Blanques (Garrigues), Tremp i la Pobla de Segur (Pallars Jussà).

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Els diferents serveis que presta l'AECC de Lleida 

Els serveis que presta l'AECC de Lleida arreu del territori varien en funció de la localitat. En aquest sentit, cal destacar les següents activitats: 

 

- Alta Ribagorça: Fisioteràpia aquàtica i individual, atenció psicològica i marxa nòrdica.

- Aran:  Fisioteràpia aquàtica i individual, atenció psicològica i ioga.

- Balaguer:  Fisioteràpia aquàtica i individual, grup psicoeducatiu i Mindfulness i marxa nòrdica. 

- Borges Blanques: Atenció psicològica, zumba, grup psicoeducatiu i Mindfulness i fisioteràpia aquàtica i individual. 

- Cervera: Fisioteràpia aquàtica i individual, ioga, grup psicoeducatiu i Mindfulness, marxa nòrdica i atenció psicològica. 

- Mollerussa: Grup psicoeducatiu i Mindfulness, marxa nòrdica i fisioteràpia aquàtica i individual.

- Tàrrega: Fisioteràpia aquàtica i individual, ioga, grup psicoeducatiu i Mindfulness i grup d'activitat física.

- Tremp i la Pobla de Segur: Atenció psicològica, grup de suport mutu de persones afectades per un càncer, fisioteràpia individual i marxa nòrdica. 

 

Cal destacar que totes aquestes activitats es duen a terme en diferents horaris de matí o tarda, segons el municipi en el qual es desenvolupi. Des de l'AECC de Lleida informen del tipus d'horaris i de com poder-se beneficiar d'aquestes diferents accions destinades a fomentar la salut, el suport emocional i l'exercici físic de persones que estan patint o han patit un càncer. 

 

2017, un gran any per a l'AECC de Lleida

L'Associació Catalana contra el Càncer va presentar en la seva memòria de l'any 2017 les  bones dades aconseguides durant aquell any. Concretament, es van aconseguir 3.010 socis, 294 atencions psicològiques, 6.873 nens atesos en els programes de prevenció, 535 persones ateses a hospitals i domicilis i 84 conferències amb 11.345 participants són algunes de les dades que resumeixen un any ple d'activitat i fruits. A més a més, entre els actes duts a terme en diferents espais de l'entitat a la demarcació de Lleida, hi destaquen la I Jornada per a persones afectades de càncer i les seves famílies, que va tenir lloc el dia mundial del càncer de còlon, 31 de març de 2017, a la Diputació de Lleida.

 

Tanmateix, la memòria recordava la I Jornada formativa de voluntaris, així com el lliurament d'ajudes a la investigació per al càncer a la doctora en Biologia per la Universitat de Lleida (UdL) i investigadora Post doctoral l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, Anna Macià Armengol. En aquest sentit, el president de l'entitat a Lleida, Eduardo Serrano, assegura que el treball de la investigadora lleidatana consistirà en l'estudi de l'heterogeneïtat tumoral en el melanoma humà. 

 Comentaris

envia el comentari