Catalunya Diari

L'aeroport de Lleida-Alguaire acull la tercera escola de pilots

Es preveu ja per a aquest mes de gener l’arribada dels primers pilots per a realitzar les seves pràctiques

L’aeroport de Lleida-Alguaire acollirà a partir d’aquest mes de gener la tercera escola de pilots que instal·la la seva base a l’equipament lleidatà. El Reial Aeroclub de Lleida i l’aeroclub Barcelona-Sabadell han tancat aquest divendres un acord de col·laboració pel qual aquest segon usarà l’hangar que actualment utilitza el Reial Aeroclub de Lleida per basar-hi dues aeronaus i desenvolupar la seva activitat de formació. A la signatura de l’acord hi han assistit els presidents de les dues entitats, Josep Maria Niubó i Pere-Joan Nogueroles, respectivament, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president d’Aeroports de Catalunya, Isidre Gavín.

Des de l’Aeroclub Barcelona-Sabadell, que actuarà amb la seva marca comercial, Barcelona Flight School, es valora molt positivament aquest acord, ja que permetrà una nova expansió de les aficions aeronàutiques al territori lleidatà, tant per el vessant de la formació de nous pilots professionals com per la d’altres titulacions complementàries, juntament amb el Reial Aeroclub de Lleida. Es preveu ja per a aquest mes de gener l’arribada dels primers pilots per a realitzar les seves pràctiques. Aquesta serà la tercera escola basada a l’aeroport de Lleida-Alguaire, conjuntament amb BAA Training i el CESDA. L’aeroport és un lloc idoni per a la formació, motiu pel qual ambdós aeroclubs aposten per fomentar aquesta activitat. A més de l’hangaratge d’aeronaus, les instal·lacions de l’hangar s’utilitzaran també com a aules de formació i de brifing per als pilots.

Des de les dues entitats es veu l’aeroport com una infraestructura excel·lent per a l’exercici de les seves activitats no només per als socis sinó també per als seus alumnes. El reenfocament de l’activitat de l’aeroport de Lleida-Alguaire com a plataforma industrial aeronàutica de Catalunya prioritzant els seus usos formatius, tecnològics i industrials encaixa amb els objectius de les dues entitats.

Vols desviats per la boira a Alguaire

La boira va deixar el passat diumenge novament sense vols britànics l'aeroport d'Alguaire. Des que es van engegar els vols procedents del Regne Unit aquesta temporada, només van aterrar el primer cap de setmana, el 16 de desembre. Alguns passatgers que volaven des de Lleida a Londres no van rebre la notificació de la cancel·lació del vol i per tant no van poder utilitzar el servei de transport alternatiu que la companyia posa des d'Alguaire a Reus. El touroperador Nielson, que opera vols procedents de Londres Gatwick, Londres Stansted, Manchester, Bristol i Birmingham, va decidir a primera hora d'aquest diumenge, tal com ja va fer el diumenge passat, «derivar l'operativa a l'aeroport de Reus», amb qui ja tenen un acord, segons Aeroports de Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari