Catalunya Diari

L'Aeroport Lleida-Alguaire supera en 4 mesos les operacions del 2017 i confia tancar l'any amb més de 32.000 passatgers

El Lleida Air Challenge, que se celebrà el 2 i 3 de juny, potencia la fira aeronàutica en detriment del festival aeri, tot i que també acollirà acrobàcies el diumenge

L'Aeroport de Lleida-Alguaire ha acollit enguany 983 operacions, una xifra rècord, ja que durant tot el 2017 en va comptabilitzar 636. Aquest increment respon en bona part a l'aposta de companyies com ara Vueling o de l'Aeroclub de Barcelona-Sabadell per utilitzar l'aeroport lleidatà per formar pilots i també cal tenir en compte el trasllat de l'Aeroclub-Lleida d'Alfés a Alguaire, al marge de les operacions d'aviació general i comercial. Pel que fa al transport de passatgers, les expectatives també són optimistes i des d'Aeroports de Catalunya confien superar els 32.000 durant el 2018, segons s'ha informat després de la reunió de la Taula estratègica de Lleida-Alguaire. Altrament, les instal·lacions de l'aeroport lleidatà acolliran els cap de setmana del 2 i 3 de juny la cinquena edició del Lleida Air Challenge, que enguany aposta per donar un major pes a la fira aeronàutica i deixar en un segon terme el festival aeri, tot i que diumenge s'han programat dues hores d'acrobàcies aèries.

Imatge de l'exterior de l'aeroport de Lleida-Alguaire
Imatge de l'exterior de l'aeroport de Lleida-Alguaire | CatalunyaDiari.cat

L'Aeroport de Lleida-Alguaire ha tancat la temporada d'hivern 207-2018 amb una xifra de 26.084 passatgers, només superada per l'hivern del 2011-2012 en què es va arribar als 26.480 passatgers. Pel que fa a operacions, l'aeroport lleidatà ja ha superat aquest 2018 les efectuades durant tot el 2017. Actualment, ja n'acumula 983, en relació amb les 636 de l'any passat. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha atribuït aquest increment, a banda de l'activitat d'aviació general i comercial, especialment a les operacions relacionades amb la formació de pilots, com ara les que porten efectuant Vueling i l'Aeroclub de Barcelona-Sabadell i escoles de vol. També cal recordar que l'Aeroclub Lleida va traslladar la seva base d'operacions que abans tenia a l'aeròdrom d'Alfés a Lleida-Alguaire.

Font ha confirmat que durant la temporada d'estiu Air Nostrum enllaçarà de nou amb vols regulars Lleida-Alguaire amb Mallorca, Menorca i Eivissa, i que en la d'hivern continuaran els vols per a esquiadors del touroperador britànic Neilson i del suec Quality Travel. També seguiran el pròxim hivern els vols de l'Imserso a Menorca, que es podrien ampliar a altres destinacions després de la bona acollida d'enguany. La novetat serà la connexió que encetarà l'aerolínia britànica Jet2 entre l'aeroport lleidatà i el de Londres-Stansted i viceversa. Aquest nou vol regular operarà setmanalment, en concret els diumenges, entre el 23 de desembre i el 17 de març. Jet2 preveu oferir unes 5.000 places amb aquest nou enllaç hivernal. Amb tota aquesta activitat, l'Aeroport de Lleida-Alguaire confia superar enguany els 32.000 passatgers, respecte a els 30.406 del 2017. El 2016 en va transportar un total de 34.754.

 

D'altra banda, des d'Aeroports de Catalunya també treballen per atreure a les instal·lacions Lleida-Alguaire noves activitats empresarials vinculades a la indústria aeronàutica, a l'àmbit tecnològic i/o a serveis complementaris d'aviació comercial. En aquest sentit, Font confia que en les pròximes setmanes es pugui anunciar alguna novetat en aquest sentit.


Comentaris

envia el comentari