L’afluència d’autocaravanes a la Seu augmenta gairebé un 30% en el darrer any

Pàrquing d'autocaravanes a la Seu d'Urgell

Pla general de la zona d'autocaravanes de la Seu d'Urgell plena de vehicles | LleidaDiari.cat

 

L'afluència d'autocaravanes a la Seu d'Urgell va augmentar gairebé fins a un 30% l'any 2018. Un total de 3.735 d'aquests vehicles turístics es van instal·lar a l'aparcament preparat que hi ha a la capital de l'Alt Urgell. Això suposa un augment del 28,26% d'afluència d'aquests vehicles respecte a l'any 2017 que va comptar amb l'estacionament de 2.912 autocaravanes. Aquestes xifres han comportat un impacte econòmic de 268.920 euros. Pel que fa a la mitjana del nombre d'autocaravanes diàries que s'instal·len en l'àrea ha estat de 8,1. Per autocaravana, la mitjana de persones que hi viatgen és de quatre, amb una estada mitjana de nits de dos.

 

Pel que fa al perfil dels autocaravanistes segueix sent el familiar, així com parelles prejubilades o jubilades. Respecte a la procedència dels turistes majoritàriament són de nacionalitat espanyola (56,6%), seguits dels autocaravanistes procedents de França (21%) i d'Holanda (6,5%), com a nacionalitats més representatives. D'altra banda, cal destacar que els aficionats a l'autocaravaning que visiten la Seu d'Urgell valoren la ubicació d'aquesta zona d'aparcament. Un dels atractius que els autocaravanistes en destaquen és que està situada a tocar del centre històric i comercial de la ciutat, fet que els permet visitar-la i fer compres.

 

Altres notícies relacionades amb l'actualitat de la Seu d'Urgell

El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, l'alcalde de la Seu d'Urgell (Alt Urgell), Albert Batalla, i el president de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, Ricard Mateu, van presentar fa unes setmanes el #projecteCERES, la primera prova pilot de substitució de les bosses de plàstic d'un sol ús –de caixa i de secció– per bosses compostables a tots els establiments del municipi. La prova està impulsada per l'Ellen MacArthur Foundation, dins el programa Circular Economy 100, i pretén millorar el cicle de la matèria orgànica, reduint els materials impropis –bàsicament plàstics– a la fracció recollida selectivament.

 

Gràcies al #projecteCERES es preveu evitar a la Seu l'ús de dos milions de bosses de plàstic durant l'any que durarà. Es farà repartint a les famílies bosses reutilitzables on col·locar la fruita i la verdura per pesar-les, i substituint als comerços les bosses de plàstic convencionals per altres de compostables. Unes mesures que aniran acompanyades de punts informatius a botigues i al carrer, on s'informarà els consumidors.

 

L'ARC, amb la col·laboració de l'Ellen Macarthur Foundation i de fabricants de plàstic compostable –BASF i Novamont–, juntament amb la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, impulsen aquesta iniciativa en la qual hi participen les associacions de comerciants locals (La Seu Comercial i UBSU), el Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya (CEDAC) i les principals cadenes de supermercats instal·lades al municipi (Caprabo, Grup Dia – Clarel, Mercadona, Plusfresc, Bon Àrea i La Sirena), per fer de la Seu d'Urgell la primera ciutat catalana que substituirà les bosses de plàstic d'un sol ús per bosses compostables.