Catalunya Diari

Lagravera obre les veremes col·laboratives de Gra de Sorra 2018

Terrer de Pallars pren el relleu aquest dissabte, dia 13 d'octubre

Imatge d'una verema a La Gravera
Imatge d'una verema a La Gravera | LleidaDiari.cat

El celler Lagravera va començar el programa de veremes col·laboratives amb les quals s’elabora el vi solidari Gra de Sorra el dissabte, dia 6 d’octubre. Terrer de Pallars a Figuerola d’Orcau, pren el relleu aquest dissabte, 13 d’octubre. Mentre que Mas Blanc i Jové de la Pobla de Cérvoles tancarà el programa el dissabte, dia 20 d’octubre. Aquesta és la segona edició del projecte del vi solidari Gra de Sorra que es va iniciar l’any passat amb un cupatge de Garnatxa de Lagravera, Ull de Llebre de Mas Blanc i Jové i Cabernet Sauvignon de Terrer de Pallars que va donar lloc a la primera anyada del vi. Unes ampolles que es van vendre en benefici d’Afanoc.

El projecte del vi solidari és una iniciativa dels cellers Lagravera d’Alfarràs, Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, i Terrer de Pallars de Figuerola d’Orcau, la consultoria de comunicació enogastronòmica Como Pomona, i la distribuïdora de vins Casa Badio. Per col·laborar amb el projecte es pot comprar una ampolla o participar en la verema amb un cost de 20 euros, amb diverses activitats enoturístiques incloses. A més, el mateix dia de la verema es pot reservar alguna de les ampolles solidàries.

 

Una verema que es preveu «excepcional»

D'altra banda, a finals del mes de setembre el celler Mas Blanch i Jové va donar inici a una verema que preveu «d'excepcional qualitat» després de dues anyades complicades marcades per fortes sequeres. El celler de la DO Costers del Segre, ubicat a la Pobla de Cérvoles (Garrigues), espera recollir enguany uns 80.000 quilos de raïm. Mas Blanch i Jové elabora la totalitat dels seus vins ecològics, ja que no utilitza ni herbicides ni pesticides. A més, tota l'energia que utilitza el celler per a l'elaboració dels seus vins és d'origen solar i prové de les seves 110 plaques fotovoltaiques instal·lades a l'entorn. Mas Blanch i Jové ha començat la verema, sent un dels cellers més tardans de Catalunya en fer-ho, amb la varietat macabeu de les finques Llinars i Vinya dels Artistes i preveu recollir raïm aquesta campanya fins a principis de novembre.

El celler, situat a la subzona de les Garrigues de la DO Costers del Segre, té les vinyes a la població de la Pobla de Cérvoles, un terreny sec i pedregós, amb molt bon drenatge i que es troba a una altura considerable (uns 700 metres d'altura). «Aquest clima i paisatge es tradueix amb un raïm molt sa, petit, amb molts sucres i polifenols i que dóna com a resultat vins molt frescos, potents, equilibrats, elegants i amb molt color», segons apunten des de Mas Blanch i Jové. La verema d'aquest celler lleidatà sempre és de les últimes a tot Catalunya a causa de l'especial microclima del lloc, amb dies calorosos però nits fresques. i també a la filosofia «d'esperar al moment òptim de maduració del raïm», que es cull totalment de forma manual en caixes de 20 quilos.


Comentaris

envia el comentari