Catalunya Diari

L'ajuntament de les Borges nega responsabilitats sobre la destrucció de nius d'oreneta de cua blanca

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha negat rotundament que el consistori sigui qui executa les obres, amb les quals presumptament s'haurien destruït set nius d'oreneta cua blanca, segons ha denunciat aquest divendres l'entitat ecologista Ipcena. Un portaveu municipal ha deixat clar que l'Ajuntament va obrir una convocatòria d'ajuts amb l'objectiu de subvencionar part de la rehabilitació dels porxos de la plaça de l'1 d'Octubre, però en cap cas és el consistori el responsable de les obres que els propietaris puguin dur a terme en el marc d'aquesta convocatòria.

 

Així mateix, des de l'Ajuntament de les Borges Blanques asseguren que no tenen constància dels fets als quals fa referència Ipcena i que, en cas d'haver-se produït, rebrien la reprovació municipal. En aquest sentit, des de l'Ajuntament assenyalen que, si s'acaba confirmant aquest suposat acte de maltractament animal, actuaran en conseqüència contra els responsables dels treballs i de l'empresa encarregada de les obres.

Tanmateix, el consistori nega que dimarts es duguessin a terme les obres que denuncia Ipcena, coincidint amb la celebració del mercat setmanal, tot i que no descarta que s'haguessin pogut fer un altre dia. Finalment, el portaveu municipal atribueix la denúncia a una «clara motivació política» per part d'Ipcena i del seu secretari general, Joan Vàzquez, contra l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, davant les divergències entre ambdues parts en diferents qüestions com ara en les solucions per reduir la sinistralitat a l'N-240.Comentaris

envia el comentari