Catalunya Diari

L'Ajuntament de les Borges treballa amb normalitat i obvia el festiu 12-O

El de Solsona també s'hi va sumar a la iniciativa

Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir
Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir | LleidaDiari.cat

A iniciativa dels mateixos funcionaris de la casa, l'Ajuntament de les Borges Blanques va obrir aquest 12 d'octubre com un dia laborable qualsevol. Ho van després d'haver canviat el festiu amb el passat 1 d'octubre. «No és una festa nostra», va dir l'alcalde, Enric Mir, sobre la celebració de la Hispanitat. Segons va explicar, aquest divendres és un «dia de normalitat» pel que fa als funcionaris del consistori, i els polítics donen suport i reconeixen el «mèrit de la iniciativa perquè el personal se sent més a gust actuant d'aquesta manera».

Pla general on es poden veure dos funcionaris de l'Ajuntament de les Borges Blanques
Pla general on es poden veure dos funcionaris de l'Ajuntament de les Borges Blanques | LleidaDiari.cat

 

Aquest és el primer any que l'Ajuntament de les Borges Blanques porta a terme una iniciativa així coincidint amb el 12-O, tot i que l'any passat algun treballador va decidir anar a treballar pel seu compte a títol personal. A més, des de l'Ajuntament es dona suport a aquells comerços i empreses de la capital de les Garrigues que han decidit obrir aquesta jornada. De la quinzena de treballadors que hi ha a l'Ajuntament, un 70% aproximadament va treballar, ja que alguns es van agafar el dia per assumptes personals.

Pla mitjà on es pot veure l'interior d'un despatx de l'Ajuntament de les Borges Blanques
Pla mitjà on es pot veure l'interior d'un despatx de l'Ajuntament de les Borges Blanques | LleidaDiari.cat

 

Una treballadora de l'Ajuntament, la Carme Sànchez, va explicar que per ella el 12 d'octubre és un dia que no li representa res. «És un dia com qualsevol altre i ja fa un parell d'anys que pel meu compte vaig decidir que treballava», va afirmar. En aquest sentit, afegeix que enguany li han donat l'opció de canviar la festa del 12-O per la de l'1 d'octubre, i que no va dubtar gens en escollir, ja que l'1 d'octubre sí que «representa alguna cosa».

L'Ajuntament de Solsona també treballa l'12-O

D'altra banda, cal recordar que aquesta mateixa setmana l'Ajuntament de Solsona va anunciar que no alteraria el mercat setmanal de Solsona. Així ho van comunicar des de l'Ajuntament després de consultar-ho a paradistes i comerciants de la ciutat. De la seixantena de marxants que habitualment munten parada a la capital del Solsonès només en van faltar un màxim de cinc. D'altra banda, el consistori recorda que el 12 d'octubre és un dels dies festius d'obertura comercial autoritzada establerts per la Generalitat de Catalunya i, per tant, els establiments que ho vulguin també van poder aixecar la persiana.


Comentaris

envia el comentari