Catalunya Diari

L'Ajuntament de Solsona obre el concurs per a l’explotació del bar-restaurant de la Mare de la Font

L’empresa concessionària haurà d’invertir-hi 218.500 euros amb un termini màxim de 15 anys
Bar-Restaurant Mare de la Font de Solsona | LleidaDiari.cat

El Ple municipal de Solsona va aprovar divendres, amb el vot afirmatiu de tots els grups, l’expedient de contractació per a l’explotació del servei de bar-restaurant del parc de la Mare de la Font i el plec de clàusules administratives que regiran el concurs. L’import de licitació és de 218.500 euros, corresponent a la inversió que el Consistori considera necessària a les instal·lacions de l’establiment i als lavabos públics exteriors, ambdós de titularitat municipal. Atès que s’ha esgotat el termini de deu anys del contracte d’explotació del bar-restaurant, calia tornar a treure a concurs la gestió del servei. Tal com va exposar el regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, aquest equipament presenta problemes d’humitats, desaigüe i clavegueram, i l’estat dels lavabos exteriors és precari. 

Els serveis tècnics municipals van realitzar un estudi dels costos i, «atès que l’Ajuntament no pot assumir les necessitats reals dins l’explotació, es va considerar que la millor opció és un contracte més llarg, de quinze anys, perquè l’adjudicatari pugui realitzar la inversió i hi sortim guanyant tots», assenyala Xandri. En aquest sentit, el Consistori renuncia al cobrament d’un lloguer a canvi de la inversió, que suposarà «unes millores molt importants tant internes com externes per al parc», alhora que «l’empresa ho tindrà en molt millors condicions».


L’oposició ha donat suport a aquest concurs, tot i fer-ho amb matisos. El PDECat considera molt elevat el preu de licitació, que «acaba convertint el concurs en una subhasta», segons el seu portaveu, Marc Barbens. És del parer que «és una aposta molt arriscada per gestionar un restaurant als afores de la ciutat». Entre d’altres, aquest grup també troba insuficient l’horari mínim que s’estableix en el plec de clàusules, que és de les 09.00 a les 18.00 hores, per tal que es pugui donar servei de bar als usuaris del parc. 

Ple municipal de Solsona | LleidaDiari.cat

 

L’alcalde de Solsona, David Rodríguez, recorda que els horaris establerts en les clàusules són els mínims i es poden ampliar més endavant. «Cal tenir en compte, que els dies de més afluència el bar sempre estarà obert», afirma. En aquest sentit, afegeix: «Serà més interessant que hi hagi un quiosquet que complementi aquest servei per als usuaris del parc i que faci una funció social». Rodríguez destaca que cal «facilitar les condicions laborals de l’empresa i els seus treballadors». «És bo per la imatge del restaurant i del conjunt del parc que el perfil de l’adjudicatari sigui professionalitzat i, per tant, cal ser molt curós amb les condicions», comenta.

 

El grup d’Alternativa per Solsona-CUP s’ha mostrat satisfet que en les clàusules s’hagin incorporat criteris que garanteixen el compliment de millores socials i mediambientals, tal com havia proposat, com per exemple el compromís de contractar persones amb discapacitat i l’ús de productes de proximitat. A més, el seu portaveu, Òscar Garcia, demana que a partir d’ara aquestes millores s’incloguin en totes les licitacions de l’Ajuntament. De totes maneres, ApS-CUP lamenta que un contracte que tindrà una vigència tan llarga no s’hagi pogut treballar entre tots els grups municipals amb més temps d’antelació. A nivell concret, aquesta formació opina que s’hauria hagut d’especificar més l’horari d’obertura dels lavabos públics. 

 

Les empreses licitadores disposaran de vint dies hàbils per presentar ofertes a partir del moment que l’acord de Ple surti publicat al Butlletí Oficial de la Província de Lleida. Comentaris

envia el comentari