Catalunya Diari

L'Ajuntament de Sort dona fins a finals d'any als gestors del Museu de les Papallones per abandonar l'equipament

L'alcalde explica que ha estat «impossible» arribar amb un acord

Un visitant observant un dels plafons del Museu de les Papallones de Catalunya
Un visitant observant un dels plafons del Museu de les Papallones de Catalunya | LleidaDiari.cat

La continuïtat del Museu de les Papallones a Pujalt (Pallars Sobirà) sembla que ha arribat al seu final per un desacord entre l'Ajuntament de Sort, titular de l'edifici, i els promotors i propietaris del fons, Alfons G. Dolsa i Maria Teresa Albarràn. La voluntat de l'ajuntament era crear una figura legal per poder explotar i gestionar aquest museu amb totes les garanties que exigeix la normativa. Les postures semblen irreconciliables i d'aquí la decisió de l'ajuntament de tancar l'equipament que fa quinze anys que està al nucli de Pujalt; deu a les antigues escoles del poble i cinc a un nou equipament de més de 500 metres quadrats. El consistori ha donat fins a finals d'any als actuals gestors per abandonar el recinte. El museu conté el fons científic creat pels promotors, que inclou més de 25.000 exemplars. La voluntat de Dolsa i Albarràn és seguir al Pirineu i amb aquesta idea estan ja buscant un nou espai on exposar la seva col·lecció.

El museu també s'incorporarà una extensa biblioteca especialitzada en lepidopterologia, amb moltes obres clàssiques i modernes sobre el tema, a més d'un extens recull de treballs científics. Monterde ha explicat que no poden seguir com fins ara; desconeixent el nombre de visitants que rep el museu i els ingressos i despeses que genera l'equipament. L'ajuntament volia regularitzar aquesta situació però l'acord amb els actuals gestors sembla impossible.

L'alcalde ha explicat que marxaran de Pujalt els promotors i la col·lecció però el nom del museu es queda a Pujalt; Museu de les Papallones de Catalunya. Per l'any 2018 s'hi realitzaran algunes activitats culturals i de natura i s'espera poder-li donar contingut en els mesos vinents per mantenir-lo en funcionament. Per buscar-li aquest contingut es parlarà amb els veïns del poble per evitar que aquest espai acabi morint.


Comentaris

envia el comentari