Catalunya Diari

L’Ajuntament de Tàrrega facilita la inserció laboral a 24 joves

Mitjançant el programa Fem Ocupació per a Joves gestionat pel Centre de Formació La Solana, de titularitat municipal

Un dels joves del programa
Un dels joves del programa | LleidaDiari.cat

La Regidoria d'Acció Social i Treball de Tàrrega ha aconseguit inserir 24 persones en el món laboral mitjançant la quarta edició del programa ocupacional Fem Ocupació per a Joves. La capital de l'Urgell desenvolupa aquesta iniciativa mitjançant el Centre de Formació la Solana, de titularitat municipal. Es tracta de nois i noies en situació d'atur, amb edats compreses entre 18 i 29 anys. Participen també al programa un total de trezte empreses i/o autònoms, que han formalitat contractes laborals de sis mesos de durada als 24 joves esmentats, o sigui, el total de places assignades inicialment al projecte. 

Per tant, la inserció laboral del Fem Ocupació per a Joves ha estat del 100%, fet que certifica l'èxit de la iniciativa. Prèviament, el Centre de Formació La Solana havia realitzat un estudi de prospecció i assessorament entre empreses i/o autònoms de tota la comarca de l'Urgell, contactant amb 168 empreses de diferents sectors productius, entitats i centres del territori. Les persones beneficiàries del programa Fem Ocupació per a Joves de la comarca de l'Urgell són nou noies i quinze nois. Les tècniques del Centre de Formació la Solana s'han encarregat d'impartir orientació professional per ocupar els llocs de treball. A més, han dut a terme tasques d'acompanyament i mediació per culminar amb èxit el procés d'inserció laboral. Per una altra banda, han realitzat tasques de tramitació de subvencions igual que de les posteriors justificacions econòmiques.

En aquest sentit, el programa Fem Ocupació per a Joves rep ajuts del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servicio Público de Empleo Estatal. El regidor d'Acció Social i Treball, Joan Palou, ha apuntat aquesta setmana que aquests contractes «suposen una porta d'entrada al mercat laboral dels joves amb moltes opcions de continuïtat, ja que les persones participants guanyen experiència professional». El programa ha facilitat ocupació en els sectors d'hostaleria, alimentació, tercer sector, metal·lúrgia, comerç i educació entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari