Catalunya Diari

L'Ajuntament de Tàrrega prepara un protocol per a la prevenció de violències sexuals en espais de festa i oci

El consistori vol dotar-se d'aquesta eina per respondre i actuar davant situacions d'assetjament o agressions sexuals en actes festius i celebracions

Pla obert de la reunió de treball per definir el nou protocol per a la prevenció de violències sexuals a Tàrrega
Pla obert de la reunió de treball per definir el nou protocol per a la prevenció de violències sexuals a Tàrrega | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat el procés d'elaboració d'un protocol per prevenir violències sexuals en espais de festa i oci. El consistori vol dotar-se així d'una eina per garantir unes festes segures i lliures de violències sexistes al municipi. Sota l'assessorament de l'Observatori [email protected], la regidoria de Polítiques d'Igualtat ha mantingut ja les primeres reunions de treball. En el decurs de les setmanes vinents, i mitjançant metodologies participatives, l'ajuntament targarí la implicació d'entitats i ciutadania en general per poder respondre i actuar davant de situacions d'assetjaments o agressions sexistes que es puguin produir en els espais de festa.

Entre les diverses actuacions planificades figuren una enquesta, grups de discussió, entrevistes, campanyes de sensibilització i formació entre els diferents agents implicats. La fase inicial se centrarà a elaborar una diagnosi per tal de conèixer les dinàmiques d'oci del municipi i així saber com incidir-hi. El regidor de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, ha manifestat que l'Ajuntament cerca la col·laboració de l'entorn comunitari «per garantir festes i estones d'oci sense comportaments de violència i discriminació sexual».

Les primeres passes en l'elaboració del protocol són una enquesta sobre la detecció de possibles abusos i assetjaments; tallers formatius sobre violències masclistes; o una marxa nocturna sobre la percepció d'inseguretat associada a diferents espais del municipi. L'enquesta i la resta d'activitats ja es poden consultar al web municipal i a les xarxes socials. En aquest tipus de protocols, es considera violència sexual tot comportament exèrcit generalment per un home en contra del desig i la voluntat d'una dona, en forma física, verbal o emocional. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Tàrrega es referma en la seva convicció d'erradicar qualsevol actitud masclista i, per això, garanteix el màxim possible que aquestes pràctiques no es duguin mai a terme a la capital lleidatana de l'Urgell. No obstant això, tal com s'ha explicat anteriorment, s'han de dur a terme una sèrie de passos previs que facilitin aquesta implantació.


Comentaris

envia el comentari