Catalunya Diari

L'alcalde de Cervera anuncia que no es presentarà al 2019 perquè el PDeCAT no li ha confiat responsabilitats de país

Ramon Royes diu que la política ja no el fa «feliç»

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes
L'alcalde de Cervera, Ramon Royes | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha anunciat que no es tornarà a presentar a les eleccions municipals de 2019. Es tracta d'una decisió que feia molt temps que ho meditava però que ha acabat prenent arran dels «reiterats incompliments» de les promeses que li havien fet des del PDeCAT per tal de poder assumir «responsabilitats de país» com a diputat.

En aquest sentit, Royes considera que després de ser situat com a número vuit de la llista de Junts per Catalunya el passat 21-D s'ha evidenciat que l'alcaldia de Cervera és el seu «sostre polític». Royes ha lamentat la «indiferència» dels màxims responsables del seu partit davant la decisió que ha pres i ha assegurat que moltes vegades s'ha sentit sol i sense «l'escalf de la gent». Així mateix, ha afegit que la política ja no el fa «feliç» i ha assegurat que li ha comportat molts sacrificis personals, d'amistats i empresarials.

  

Ramon Royes ha lamentat que des del seu partit, el PDeCAT, no s'hagi donat resposta a les seves reiterades demandes de fer un pas més endavant i treballar per la política del país des del Parlament. Segons Royes, el seu desig de ser diputat l'han conegut els responsables del PDeCAT i la resposta que se li ha donat sempre ha estat que es confiava amb ell «en mèrits i capacitat», però que una vegada i una altra ha vist com les promeses no es complien.

Royes diu que s'ha buidat després de «donar-ho tot per Cervera» fins al límit d'afectar-lo la salut. Assegura que sis anys a l'alcaldia l'han afectat la vida personal, els amics i l'empresa. En aquest sentit, remarca que ha rebut crítiques a la premsa, a les xarxes socials i al carrer, «amb crueltat»; que ha patit escarni en actes públics, escridassades, anònims, difamacions, injúries i amenaces de mort que l'han portat a tenir ordres d'allunyament judicial. Així mateix, també ha lamentat que li hagin ratllat el cotxe i fet pintades, i que a Cervera hi hagi gent que hagi deixat de parlar-li i saludar-lo per mirar-lo amb menyspreu.

 

Royes continuarà a l'alcaldia de Cervera fins al juny de 2019 i ha destacat que com a paer en cap ha pogut liderar la «transformació històrica» de places i carrers del cas antic, aprovar un POUM, facilitar inversions milionàries per empreses que han reduït l'atur, reduir el deute municipal a gairebé la meitat, promocionar l'Aquelarre, aconseguir la capitalitat cultural de Cervera pel 2019 o rebre reconeixements a la millor gestió pública, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari