Catalunya Diari

L'alcalde de la Torre de Capdella, del PSC, diu que votarà al referèndum i que deixarà un local perquè es pugui celebrar

Josep Maria Dalmau remarca que és demòcrata i que l'únic que no farà és exigir als funcionaris que hi col·laborin «per poder salvar els seus llocs de treball»

L'alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau | LleidaDiari.cat

L'alcalde de la Torre de Capdella (Pallars Jussà), Josep Maria Dalmau, ha assegurat que té previst votar al referèndum sobre la independència de Catalunya que ha convocat el Govern per al proper 1 d'octubre. En aquest sentit, Dalmau també ha afegit que si la Generalitat li ho demana, actuarà amb «lògica» i deixarà el local on sempre s'ha votat al municipi. Dalmau ha remarcat que ell creu en la democràcia i per això considera que s'ha de poder votar en una qüestió com la de l'1-O. El que sí que ha dit que no farà és «exigir» als funcionaris que col·laborin amb el referèndum, «per poder assegurar els seus llocs de treball si vénen males», ha afegit. Dalmau s'afegeix a la llista d'alcaldes socialistes de la demarcació de Lleida, com el de Les (Val d'Aran) o el d'Arbeca (Garrigues), que han anunciat que col·laboraran amb el referèndum. D'altres, com l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va anunciar que no cedirà espais municipals pel referèndum. 

L'alcalde de la Torre de Capdella també ha explicat que no tenen previst portar a debat del ple municipal aquesta qüestió i ha recordat que formen part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) «des del principi». En aquest sentit ha reiterat que això és així, perquè ell és demòcrata i va posar la incorporació a l'AMI a votació del ple; tots els regidors hi van votar a favor menys ell, que es va abstenir. Dalmau no és l'únic alcalde socialista que ha afirmat que anirà a votar el pròxim 1-O, ja que ho va fer també l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, la setmana passada. A Lleida, els alcaldes de Les, Emili Medán, d'Unitat d'Aran, i el d'Arbeca, Josep Maria Simó, de la Candidatura de Progrés Municipal (marca blanca del PSC), han dit que cediran espais pel referèndum. D'altra banda, a Lleida ciutat, Àngel Ros va refusar amb els vots del seu partit i també del PPC i C's la implicació en el referèndum i els municipis aranesos de Bossòst, Bausen i Canejan, també d'UA, s'han mostrat contraris a cedir locals.

El PSC-CP mana a la Torre de Capdella amb quatre regidors i al ple també hi ha representació de PDeCAT, que hi té dos edils, i de la CUP, que en té un. El municipi està format per un total de dinou pobles situats a la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castel-estaó, Beranui, la Plana de Mont-rós, Astell, Oveix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-rós, Molinos, la Torre de Capbdella, Aiguabella, Esupi i la Central de Capdella i Capdella.

L'Ajuntament de la Torre de Capdella | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari