Catalunya Diari

L'alcalde de Solsona demana al bisbe Novell que faci una rectificació o disculpa pública

El batlle convoca tots els grups polítics per reformular la relació de l'executiu amb els actes que organitza el Bisbat

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez. | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha explicat aquest dilluns en una compareixença davant dels mitjans de comunicació que la setmana passada va trucar personalment al bisbe Xavier Novell per demanar-li una «rectificació o disculpa pública» per les declaracions que havia fet en la glossa dominical on relacionava l'homosexualitat amb la manca d'una figura paterna. Rodríguez ha expressat que està «a l'espera» de la reacció del bisbe i ha aprofitat l'acte per tornar a «rebutjar frontalment» les opinions de Novell. D'altra banda, el batlle ha avançat que aquesta qüestió ha precipitat un debat sobre la relació de l'Ajuntament amb el Bisbat i ha anunciat que per Corpus -18 de juny- es faran paleses les accions que durà a terme el consistori. Amb tot, Rodríguez no ha avançat quina postura adoptaran, ja que, segons ha dit, la proposta es farà extensiva a la resta de forces municipals en una reunió «imminent».

Malgrat que el govern municipal de Solsona ja es va posicionar el passat dilluns 22 de maig a través de les xarxes socials en contra la glossa del bisbe Xavier Novell en què relacionava l'homosexualitat amb la manca d'una figura paterna, el batlle de la ciutat, David Rodríguez, ha tornat a verbalitzar aquest dilluns el rebuig «frontal» de la corporació davant de les «desafortunades manifestacions» del bisbe. Segons l'alcalde, «cap orientació sexual és confusa, com opina el bisbe, i cap persona ha de sentir-se atacada, sigui quina sigui aquesta orientació» i, per tant, «tota declaració en aquest sentit és ofensiva i discriminatòria, i ha de ser fermament rebutjada, reprovada i condemnada».


L'alcalde ha desvetllat que «després de constatar que el bisbe no s'esmenava» va trucar personalment Novell a mitjans de la setmana passada per «demanar-li una rectificació o disculpa pública». Rodríguez ha detallat que durant la conversa amb el bisbe li va preguntar «si tenia intenció de fer alguna rectificació de la glossa veient la repercussió que havia tingut i davant del fet que moltes persones i famílies s'havien sentit ofeses». «Si no tenia intenció de fer-ho, li vaig demanar que s'ho replantegés i procurés de fer-ho perquè no és bo per a ningú que la gent se senti ofesa"» ha explicat Rodríguez, que també ha dit que el bisbe «es va comprometre a pensar-s'ho».

El bisbe de Solsona, Xavier Novell | ACN

Rodríguez creu que la manera «més fàcil» d'entomar aquesta situació era que «l'alcalde li demanés privadament al bisbe que fes un gest, vista la relació que hi ha a la ciutat, que és obligada perquè ens trobem per moltes coses». L'alcalde ha dit que després d'aquesta conversa està esperant la reacció del bisbe i confia que «digui alguna cosa, tot i que no sé en quin grau ni quina mesura». De moment, des de la polèmica glossa que es va publicar el diumenge 21 de maig el bisbe solsoní no s'ha pronunciat. 


Comentaris

envia el comentari