Catalunya Diari

L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, i fill de la parella que va perdre la vida en l'esllavissada, ja havia advertit del perill de circular per la LV-9124

L'alerta la va donar Jordi Navarra a través del seu compte de Twitter

Esllavissada de grans dimensions al Pallars Jussà.
Esllavissada de grans dimensions al Pallars Jussà. | @bomberscat

Sant Esteve de la Sarga està de dol. Els dos únics veïns que hi vivien en aquesta localitat, coneguts per molta gent a la comarca, van perdre la vida el passat dilluns després de ser sorpresos per una espectacular esllavissada mentre circulaven per la carretera LV-9124, a l'altura de Castell de Mur. Tornaven del Mercat de Tremp, una visita quasi obligada setmanalment. Però aquesta vegada les seves vides es truncaren. Les seves i les de tants amics i familiars.

Ja el mateix dilluns, l'alcalde de Castell de Mur va alertar que podrien ser els pares de l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, les dues víctimes mortals. Però no va ser fins aquest dimarts, 24 hores després del sinistre, que els serveis d'emergència van poder retirar els cossos sense vida de la parella. El propi Navarra ha agraït a través del seu compte de Twitter totes les mostres de suport rebudes aquests dies «en aquests moments tan difícils».

Alerta a Twitter del perill de més despreniments

I és que va ser ell mateix qui a través d'aquest mateix canal ja havia advertit la setmana passada del perill de despreniment d'aquesta carretera, ja que el passat dia 11 d'abril hi va aparèixer una roca de grans dimensions. Un dia després, va avisar als veïns que la carretera estava neta, però que no era recomanable circular-hi, pel perill de més despreniments. I així va ser, el següent despreniment va ser tan gran que va deixar atrapats els seus pares entre les pedres.

A hores d'ara la carretera segueix tallada, ja que els treballs per retirar totes les roques que hi han caigut està previst que s'allarguin dies. És la via d'accés als nuclis de Moror i Sant Esteve de la Sarga, així que, temporalment, s'habilitarà una pista forestal perquè els pocs veïns d'aquests nuclis i els serveis d'emergències hi puguin transitar. A Moror hi viu una família que, mentre l'esllavissada duri, haurà de portar el fill per aquesta pista forestal fins a Cellers per poder agafar el transport escolar en aquest punt.

Les tasques de rescat han estat bàsicament manuals.
Les tasques de rescat han estat bàsicament manuals. | @bomberscat

 


Comentaris

envia el comentari