Catalunya Diari

L'alcalde de Sort publica a les xarxes la carta enviada per Millo amb un llaç groc pintat sobre el text

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, també ha rebut la carta

L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha dit que la carta que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha enviat als alcaldes demanant-los «neutralitat» no té cap tipus de «credibilitat». Monterde ha lamentat que aquest hagi sigut l'únic contacte que el delegat del govern espanyol hagi tingut amb el territori i que a més hagi estat per «demanar-los el que han de fer».

L'alcalde de Sort ha rebut aquest dimecres la carta via correu electrònic; l'ha imprès i l'ha publicat a les xarxes socials amb un llaç groc pintat sobre el text, mostrant d'aquesta manera el seu suport als símbols que demanen l'alliberament dels líders independentistes empresonats i també el retorn dels que han hagut de marxar a l'estranger. Monterde ha acompanyat la imatge amb un text totalment irònic; «És una carta excepcional, amb el tamany just, la lletra adequada, amb un tracte de tu a tu que demostra el seu campetxanisme, m'encanta! Gràcies Sr. Millo».

Primer pla de la carta enviada pel delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a l'alcalde de Sort
Primer pla de la carta enviada pel delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a l'alcalde de Sort | LleidaDiari.cat

Raimon Monterde ha explicat que no li ha suposat cap sorpresa rebre la carta i ha afegit que al text, enviat via correu electrònic, no hi apareix ni el nom ni el cognom de l'alcalde i s'ha rebut a la bústia genèrica de l'Ajuntament. A la carta enviada per Millo es fa referència explícita a la «simbologia partidista» que en els darrers mesos està «ocupant» els carrers i places dels municipis, «fins i tot les façanes d'alguns edificis públics». En aquest sentit, el delegat del govern espanyol demana als alcaldes complir amb el «principi de neutralitat» emparant-se en l'article 103 de la Constitució i per tant no permetre la col·locació d'aquests símbols per evitar, entre d'altres, «enfrontaments entre els ciutadans».

L'alcalde de Rialp (Pallars Sobirà), Gerard Sabarich, també ha rebut la carta i a través de les xarxes socials ha respost a Millo argumentant: «Exacte. Això és el que volem Sr. Millo. Respecte i convivència. Cosa que alguns no fan judicialitzant assumptes polítics». Sabarich ha afegit que «fa onze anys que sóc alcalde i no cal que vostè vingui avui amb la llei a la mà a fer de papa i dir-me que he de fer. Respecteu i sereu respectats». I ha sentenciat l'escrit amb un «vosaltres feu, nosaltres fem». Cal recordar que l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha estat dels primers en rebre i respondre la carta a Millo, tal com va publicar aquesta setmana, també, a les seves xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari