Catalunya Diari

L'«Alcarràs en Fruit», tot un èxit de públic

L'activitat ha tingut lloc aquest dissabte

Els participants van poder collir ells mateixos la fruita.
Els participants van poder collir ells mateixos la fruita. | LleidaDiari.cat

Alcarràs ha celebrat aquest dissabte la tercera edició de la Ruta de Patrimoni Alcarràs en Fruit, encaminada a promoure el paisatge de la fruita en plena collita, així com posar en valor la tasca del pagès i la qualitat del fruit collit directament de l'arbre.

  

En aquesta ocasió, els assistents han tingut l'oportunitat de collir directament les nectarines de l'arbre, després de rebre, això sí, les explicacions del director Agronòmic de Fruits de Ponent, que ha informat als allí presents sobre quin tipus de fruit cal collir, en quin punt de maduresa, i altres trets com el color, el nivell de sucre i/o el calibre. Els participants que ho han volgut han pogut així omplir una caixa de fruita (que prèviament havien pagat), en una acció que vol també ser el punt de partida per anar ampliant-la a d'altres camps en properes edicions. 

Fruita de l'arbre directament a casa

Noèlia Díaz, la regidora de Patrimoni de l'Ajuntament d'Alcarràs, ha comentat aquest dissabte que en aquesta tercera edició s'ha pogut veure el potencial turístic que té el paisatge de la fruita, un actiu que any rere any des de l'Ajuntament de la vila aniran impulsant. Al fet de collir s'ha de sumar també un esmorzar a primera hora entre fruiters a base de fruita, sucs de fruita naturals i coca artesanal d'Alcarràs.

Posteriorment, el públic participant ha pogut gaudir d'un passeig amb carruatge entre els fruiters a punt de collir. Els assistents en la tercera ruta de patrimoni han valorat molt positivament l'Alcarràs en Fruit. ​Per dur a terme l'activitat, l'Ajuntament d'Alcarràs ha posat a disposició dels participants un autocar per transportar als assistents i evitar així la circulació de vehicles pels camps, per tal de fer l'acció el més sostenible possible. 


Comentaris

envia el comentari