Catalunya Diari

L’Alpifangada, el mega tobogan urbà i molta música, protagonistes de la Festa Major d’Alpicat

Se celebrarà el dimecres 23 al diumenge 27 d'agost amb una munió d'actes força variats en què hi destaquen l'Alpifangada, el mega tobogan urbà i molta música

Imatge d'arxiu d'un correfocs a Alpicat | LleidaDiari.cat

Alpicat ja té a punt tots els detalls de cara a la seva Festa Major, que se celebrarà el dimecres 23 al diumenge 27 d'agost amb una munió d'actes força variats en què hi destaquen l'Alpifangada, el mega tobogan urbà i molta música, amb La Nova Trinca, DeNoche i Doctor Prats, entre d'altres. Les activitats arrancaran dimecres 23 amb una caminada nocturna popular i un sopar de germanor de les penyes. Dijous 24 a la tarda començarà amb un repic de campanes i esclat de coets anunciant l'inici de la Festa Major, seguit d'una cercavila a càrrec de la Companyia Campi qui Pugui, pluja de caramels i animació infantil amb Disco Pinky. El tercer concurs de coques a la cassola donarà pas al pregó de festa, que farà Jofre Mateu. També es farà l'acte de proclamació de les pubilles i els hereus, presentat per Laia Carulla i Albert Gómez, i el lliurament dels premis del concurs de cartells anunciadors de la Festa Major. El dijous acabarà amb un sopar popular, l'escala en hi-fi show i un concert de versions a càrrec de DeNoche, per acabar la festa a la zona de penyes.

  

Per divendres 25 hi ha programats una cercavila amb el grup Batucada Sambalà i una altra amb la Banda de Tambors i Trompetes d'Alpicat; la processó en honor a Sant Bartomeu, patró de la vila, i la Santa Missa, cantada per la coral Sant Bartomeu; l'espectacle Músic Box a càrrec de la companyia Fadunito; l'Alpifangada, proves d'obstacles impulsades i organitzades per la penya Alpitrakens, un seguit d'obstacles on el fang serà el principal protagonista; un concert i sessió de ball de tarda amb l'orquestra Maravella; l'actuació de La Nova Trinca; el ball de nit amb la Maravella; i un concert a càrrec de Doctor Prats.

Dissabte 26 serà el torn per a Van de Bòlit!, amb joguines de fusta per a petits i grans, a càrrec de la Cia. El Pájaro Carpintero; el concurs de paelles i gimcana per a penyistes; el mega tobogan urbà de 75 metres de llargada al carrer del Bosc; un concert amb l'orquestra Selvatana; els correfocs infantil amb la percussió dels diables d'Alguaire Fot-li Foc i Fort; un quadrangular de futbol amistós entre els equips PSV/Hermandad-Rotterdam, Club Atlètic Alpicat, AEVA Alpicat i Club Atlètic Alpicat B de 3a catalana; una sessió de ball amb l'orquestra Selvatana; el correfoc a càrrec dels Diables Fot-li Foc i Fort d'Alguaire, acompanyats dels Diables Lo Peirot de Tremp; el ball de nit amb la Selvatana; un concert amb Delplan, tercer classificat al concurs Directe 2017, i el grup de versions La Bruixa Express.

 

La Festa Major d'Alpicat acabarà el diumenge 27 amb un recorregut de caça al camp de tir d'Alpicat; l'espectacle Cösmix, a càrrec de Teatre Mòbil; un espectacle participatiu de circ i bombolles de sabó, a càrrec de la companyia Improvisto's Krusty Show; la III Diada de cultural popular amb cercavila pels carrers del poble on participaran diferents grups de cultura popular i tradicional de Catalunya, encapçalats pel Manelic i la Núria, gegants d'Alpicat, i amb la presentació del ball de gegants d'Alpicat, obra del compositor Albert Solé Bosch; el ball de fi de festa amb l'orquestra Juniors; i un castell de focs d'artifici de cloenda de les festes, a càrrec de Pirotècnia Zaragozana, al Parc del Graó.


Comentaris

envia el comentari