Catalunya Diari

L’alpinista Ferran Latorre ofereix una conferència a Torrefarrera

Dins el cicle de conferències gratuïtes sobre educació, emprenedoria i innovació organitzat aquest 2019 per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament

Imatge de Ferran
Imatge de Ferran | LleidaDiari.cat

Aquest dijous 28 de febrer a les 19.30 hores, la Sala Social de l'Ajuntament de Torrefarrera acollirà la conferència 'La conquesta dels catorze. Tancant el cercle', a càrrec deFerran Latorre, alpinista, fotògraf, càmera i periodista de viatges, és el primer català a escalar els catorze vuit mils del planeta. L'acte s'emmarca dins el cicle de conferències gratuïtes sobre educació, emprenedoria i innovació organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Torrefarrera.

Ferran Latorre (Barcelona, 1970), alpinista, fotògraf, càmera i periodista de viatges, va conquerir el seu primer vuit mil, l'Annapurna, el 1999, durant un rodatge amb el programa de TVE 'Al filo de lo imposible'. Amb l'ascensió a l'Everest el passat 27 de maig, va concloure el seu projecte d'escalar les catorze cimes de més de 8.000 metres, esdevenint així el primer català a aconseguir-ho.

Amb un audiovisual, Ferran Latorre repassa els moments clau de tota una vida, des que de petit va escalar el seu primer 3.000, la Punta Alta, fins a la consecució dels catorze, passant per les ascensions als Alps, a Groenlàndia i a l'Antàrtida. Una història que tanca un cercle vital.

La Xallenge David Duaigües d’Almatret espera arribar als 600 inscrits

El diputat Francesc Sabanés ha participat aquest dimarts a la roda de premsa de presentació de la X Xallenge David Duaigües-Almatret, que se celebrarà el dia 10 de març a Almatret. La presentació ha comptat també amb les intervencions del tinent d'alcalde d'Almatret, Evarist Giralt, i del representant de l'organització, Benjamí Quiroga.

Els inscrits opten per dos recorreguts, un de llarg de 41 km i un desnivell positiu de 1.100 metres; i un de curt, de 22 km i un desnivell positiu de 450 metres. Segons Quiroga, membre del Club Ciclista i Excursionista Almatret, tot i tractar-se d'una marxa no competitiva, molts dels inscrits s'ho prenen com a entrenaments de cara a curses que sí puntuen, ja que els agrada passar pels tossals i els corriols –alguns d'ells força tècnics i de gran desnivell- que fan el recorregut més interessant.

Els organitzadors esperen arribar als 600 inscrits, batent un record que han anat superant any rere any. En aquest sentit, Evarist Giralt ha explicat que la Xallenge aporta més coses que la pròpia cursa –que no és competitiva-, ja que permet que els participants i els acompanyats gaudeixin de la natura, així com del museu a la pagesia i el museu de la pedra.


Comentaris

envia el comentari