Catalunya Diari

L'Alt Pirineu acollirà sis festivals de senderisme amb l'objectiu principal de fer valdre la figura del guia local

La Vall de Siarb ja farà el primer aquest cap de setmana

Imatge dels rucs que fan de traginers de les motxilles dels excursionistes a un tram de la ruta 'Ramat de Camins' | LleidaDiari.cat

Aquest cap de setmana, la Vall de Siarb, s'ha donat el tret de sortida a la segona edició dels festivals de senderisme de l'Alt Pirineu. Aquest serà el primer d'un total de sis festivals que se celebraran amb l'objectiu principal de fer valdre la figura del guia interpretador local. Cada festival de senderisme programarà un mínim de tres activitats guiades amb preu. Paral·lelament es donarà a conèixer els potencials de cada territori amb activitats complementaries musicals, gastronòmiques o esportives. El director de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta, ha explicat que la professionalització dels guies és un tema que preocupa el sector i que se li està començant a donar resposta amb aquests festivals de senderisme.

La Vall de Boí, la Cerdanya, la Vall Ferrera, la Vall Fosca i la Vall de Siarb segueixen les passes de festivals d'Escòcia o Suïssa per difondre els atractius pirinencs. Són esdeveniments de diversos dies de durada que ofereixen a un públic ampli rutes guiades a peu per conèixer un territori, amb activitats complementàries. Aquest serà el segon any que Catalunya compta amb esdeveniments d'aquest tipus, molt consolidats a països com el Regne Unit, amb l'Scottish Borders Walking Festival, o Suïssa, on se celebra el Villars Rando Festival.

Els walking festivals, com es coneixen, són esdeveniments d'entre tres i cinc dies de durada. Ofereixen a un públic ampli un programa de rutes guiades a peu, amb preus molt inferiors als habituals, per conèixer un determinat territori. El calendari d'aquests festivals ha començat aquest cap de setmana amb el Festival de Senderisme de la Vall de Siarb. A la Vall de Siab el seguiran: Cerdanya Happy Walking (9-11 de juny); Festival de Senderisme Àreu-Pica d'Estats (9-11 de juny); Alinyà, muntanya de camins (7-9 de juliol); Vall de Boí Trek (7-9 de juliol); i Festival de Senderisme Vall Fosca Pirineus (13-16 de juliol).


Comentaris

envia el comentari