Catalunya Diari

L'Alt Urgell i Andorra formaran una unitat comarcal a efectes de mobilitat a partir de dilluns

Les autoritats reiteren, però, que cal restringir la mobilitat al màxim per la gravetat de la pandèmia

Pla obert de la circulació de cotxes per la frontera entre l'Alt Urgell i Andorra
Imatge d'arxiu de la frontera d'Andorra. | LleidaDiari.cat

Les adaptacions de les restriccions de mobilitat que entraran en vigor el proper dilluns, dia 8 de febrer, inclouran la unificació a efectes de mobilitat permesa entre l'Alt Urgell i Andorra, segons ha informat el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. Dilluns, un cop finalitzat el confinament nocturn, entraran en vigor les noves restriccions de mobilitat autoritzades pel Procicat per la Covid-19, que preveuen passar del tancament dels municipis al de les comarques. En aquest sentit, un cop fetes totes les comprovacions de la situació epidemiològica i l'estudi de la situació actual en ambdós territoris, aquest mateix divendres s'ha decidit que la comarca de l'Alt Urgell i Andorra siguin considerades un únic territori a efectes de les restriccions de mobilitat a partir de dilluns.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


Per tant, el confinament perimetral comarcal permetrà la mobilitat amb Andorra. Amb tot, les autoritats recorden que cal restringir la mobilitat al màxim i mantenir la màxima alerta pel que fa al compliment de les mesures d'autoprotecció davant la Covid-19.
 

Dilluns 8 de febrer: Canvis en les restriccions

Cal recordar que el proper dilluns hi haurà canvis en les restriccions vigents avui dia. El Procicat ha aprovat aquesta setmana passar del confinament municipal al comarcal, allargar la restauració una hora en els torns d'esmorzar i dinar (de 7.30 a 10.30 hores i de 13.00 a 16.30 hores) i reobrir els gimnasos al 30%, amb sis persones en activitats grupals. A més, també ha decidit equiparar les llibreries als equipaments culturals, de forma que no estaran subjectes a les restriccions del comerç. Així, podran obrir el cap de setmana i també ho faran cada dia les que tinguin més de 400 metres quadrats.

A més, en el primer curs dels graus universitaris es permetrà la docència teòrica presencial. També podran obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa que estiguin certificades pel Departament d'Educació. També es mantenen les reunions de sis persones, i que aquestes siguin de dues bombolles de convivència. La vigència de la nova resolució és de dues setmanes.


No obstant això, seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. El comerç que no sigui essencial, en general, seguirà sense obrir els caps de setmana.


Comentaris

envia el comentari