Catalunya Diari

L’Aplec de la Sardana de Mollerussa acollirà una prova pilot per potenciar la sardana revessa

En el marc del 39è Aplec de la Sardana

Mollerussa acollirà una prova pilot de promoció de la sardana revessa el dissabte 26 de maig en el marc del 39è Aplec de la Sardana, que tindrà lloc al parc municipal. Ho han explicat en la presentació de l'esdeveniment l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo; el president de l'Agrupació Sardanista, Joaquim Fabrés, i la secretària de l'entitat, Dolors Torra. La iniciativa, promoguda per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, buscarà la participació del públic assistent a través d'un concurs que tindrà per objectiu esbrinar el tiratge de dues sardanes.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Així mateix, en el transcurs de l'aplec l'antic secretari de l'agrupació, Joan Pons, lliurarà a la junta actual el seu arxiu documental i històric que recull la trajectòria de l'entitat sardanista amb 72 anys de vida. Aquest arxiu, un dels més complets en l'àmbit sardanista, s'ha digitalitzat per facilitar-ne l'accés i la consulta, tot i que la documentació física quedarà dipositada a la seu de l'agrupació.

  

  

L'Aplec de la Sardana, que començarà a partir de les 18.30 hores de la tarda, tindrà lloc com és habitual al parc municipal i al pavelló poliesportiu i comptarà amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt i la Bellpuig Cobla, com a formacions encarregades del repertori sardanístic que combinarà autors clàssics i actuals. Un dels punts culminants de l'aplec serà el tradicional sopar obert a tothom i que començarà a partir de les 21.30 hores de la nit. El preu del menú és de quinze euros i tots els que vulguin apuntar-s'hi ho poden per a través del telèfon 615160414. La previsió és que el sopar de l'aplec, que compta amb la col·laboració de 15 establiments i empreses de la ciutat, compte amb unes 200 persones.


Comentaris

envia el comentari