Catalunya Diari

L'Aran restaurarà les pintures murals de l'església de Sant Ròc de Begós

Aquestes pintures van ser descobertes l'any 2009 per tècnics del Centre de Restauració de béns Mobles de Catalunya que van realitzar en els murs de l'església diverses cales de prospecció

Les pintures trobades al 2009 a l'església de Sant Ròc de Begós, a la Val d'Aran | LleidaDiari.cat

A partir del dia 28 d'agost i durant tot el mes de setembre el Conselh Generau d'Aran ha previst dur a terme una intervenció de restauració de les pintures murals de la zona del presbiteri de l'església de Sant Ròc de Begós. Aquestes pintures van ser descobertes l'any 2009 per tècnics del Centre de Restauració de béns Mobles de Catalunya que van realitzar en els murs de l'església diverses cales de prospecció. Sobre l'arc del presbiteri s'hi va localitzar una representació de Crist Crucificat amb Sant Joan i la Mare de Déu, a un costat i l'altre, al peu de la creu. La pintura va ser feta l'any 1618. L'actuació té un cost total de 31.450,77 euros i és possible gràcies a la subvenció per a la conservació i restauració del patrimoni aranès que rep anualment el Conselh de la Diputació de Lleida i també per una subvenció de la Generalitat.

  

  

Actualment les pintures que es troben encara parcialment cobertes per una capa de pintura del segle XX presenten un gran mal estat de conservació, amb nombroses alteracions com taques, fissures, i pèrdues. L'actuació, a càrrec de l'empresa especialitzada TdArt, a més del descobriment, restauració i conservació de les pintures preveu afavorir-ne també la lectura i comprensió. També està previst efectuar cales en la resta de parets interiors de l'església a fi de comprovar si hi ha més pintures murals així com analitzar l'estat de conservació dels tres retaules barrocs del segle XVIII que es troben a l'església.


Comentaris

envia el comentari