Catalunya Diari

L'educador caní ratifica davant del jutge que un veí de Sarroca de Bellera li va matar a trets dos gossos

L'investigat s'ha negat a respondre les preguntes de l'advocada de l'acusació

Imatge dels dos gossos morts al Pallars
Imatge dels dos gossos morts al Pallars | Plataforma Animalista Terres de Lleida

L'educador caní i el veí de Sarroca de Bellera (Pallars Jussà) acusat de matar-li dos gossos a trets, han ratificat davant del jutge de Tremp la versió donada davant els Mossos d'Esquadra. El propietari dels animals ha dit, davant del jutge, que es trobava passejant pels afores del municipi, en una zona boscosa, quan els animals es van allunyar d'ell. 

En anar-los a buscar, va sentir trets i els va trobar morts al costat d'A. P. C., que duia una arma llarga. L'advocada en Dret Animal, Laia García Alíaga, ha dit que és un cas «alarmant» i s'ha preguntat què feia l'acusat un dimarts amb un rifle dins el cotxe. Alíaga ha explicat que l'acusat sí que té llicència d'armes de caça però ha qualificat de «preocupant» la seva actitud. 

La Plataforma Animalista Terres de Lleida ha expressat la voluntat de presentar-se com acusació popular en aquest cas. El jutge decidirà, després d'haver escoltat les declaracions, si els fets són constitutius d'un delicte de maltractament animal. Alíaga s'ha mostrat sorpresa que «encara avui dia puguin passar fets com aquest i que en l'opinió pública encara hi hagi qui les defensa».

L'advocada de l'educador caní ha explicat que l'acusat no ha respost a cap de les seves preguntes i ha explicat que la part contrària ha optat per no assistir a la declaració de l'educador caní, mentre ella sí que ho ha fet a la de l'acusat. El relat del propietari dels gossos narra que quan va arribar al lloc es va trobar els dos animals morts: la femella amb un tret a l'abdomen i el mascle amb diversos trets. Al costat dels animals hi havia A. P. C. amb una arma a les mans proferint crits en contra dels animals i del propietari.

Segons ha explicat Alíaga, acusava els gossos de voler atacar un vedell, però «no hi havia cap indici d'atac» i, a més, segons el propietari, que és educador caní, «eren gossos del tot sociables». La Plataforma Animalista Terres de Lleida va informar que el propietari «ple de ràbia i dolor» va decidir anar a denunciar els fets i que quan va tornar amb els Mossos d'Esquadra, el presumpte autor dels trets estava carregant els dos gossos en una furgoneta, «segurament amb la intenció de fer desaparèixer els cossos», sospiten.


Comentaris

envia el comentari