Catalunya Diari

L’Energytruck arriba a la Seu d’Urgell

La Fundació Naturgy col·labora amb aquest esdeveniment esportiu amb l’objectiu de fer accessible la seva acció social i cultural a tots els col·lectius de la societat

Imatge del camió
Imatge del camió | LleidaDiari.cat

La Fundació Naturgy apropa aquesta setmana a La Seu d'Urgell la seva exposició itinerant sobre energia, amb motiu de la celebració dels XI Special Olympics Catalunya. L'entitat col·labora amb aquest esdeveniment esportiu inclusiu amb l'objectiu de fer accessible la seva acció social i cultural a tots els col·lectius de la societat. L'Energytruck romandrà aquest dijous al matí al carrer del Doctor Peiró, 6, on es podrà visitar de 9.00 a 14.00 hores; i de divendres a diumenge s'instal·larà al Passeig de Joan Brudieu, cantonada Lluís de Sabater. Els dies 5 i 6 es podrà visitar de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.30 hores, i el diumenge 7 d'octubre, de 10.00 a 12.00 hores.

La mostra itinerant ha recorregut, des de la seva posada en marxa el gener de 2016, més de 53.000 quilòmetres i ha visitat 295 municipis de la geografia espanyola, per traslladar coneixements relacionats amb l'energia, el medi ambient i el patrimoni industrial d'una forma amena i interactiva, amb activitats didàctiques conduïdes per educadors especialitzats. Prop de 175.700 persones han visitat l'exposició, 67.600 dels quals són alumnes de grups escolars de primària, batxillerat i formació professional. El camió compta amb un motor dual de gas natural que genera entre un 15% i un 20% menys d'emissions de CO2 respecte als motors convencionals de gasoil. Mitjançant el sistema dual i un consum de combustibles aproximat de 70% dièsel i 30% gas natural comprimit, el vehicle contribueix a la millora de la qualitat de l'aire al reduir un 39% les emissions de partícules i un 30% les emissions d'NOx respecte a un vehicle amb només combustible dièsel.

Al llarg dels seus 70 metres quadrats, l'espai mòbil acull un ampli equipament tecnològic, format per continguts audiovisuals, interactius i multimèdia, a més de panells informatius. Es tracta d'una exposició on poder experimentar amb els continguts a través d'activitats pràctiques centrades en el mateix visitant. El projecte també inclou l'oferta de tallers i activitats pedagògiques participatives conduïdes per educadors especialitzats, que divulgaran coneixements de ciència i tecnologia. Les activitats, que són gratuïtes, estan dirigides a tots els públics i estan adaptades a persones amb discapacitat.


Comentaris

envia el comentari